Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (1)

Koipireisi alle 2e kilo

Broilerin koipireisistä sipulin, porkkanan ja persiljan (+suolaa ja valkopip) kanssa perinteisesti valmistaen saadaan keitinliemestä siivilöitynä erinomainen kanaliemi kastikepohjaksi. Tämäkin valmistuu reilussa tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy oivaltavasti sulatejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ruoka olisi ihan hyvä nimetä niin, että saa käsityksen käytetyistä raaka-aineista.

En tajua, miten kastike voi syntyä "oivaltavasti". Mikä on näiden reseptien kohderyhmä? Tiktok-nuoriso varmaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Situunaruohosta aromia saava kana viimeistellään polttavalla karamellisoidulla sipulilla, jota maustavat chili, kalakastike sekä kaffirlimetinlehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 4 t marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaruohokana

Ainekset

1
kg
luullisia ja nahallisia broilerin paistileikkeitä (reisipaloja)
MARINADI
2
sitruunaruohoa
6
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
limetin mehu
osterikastiketta
dl
kalakastiketta
osterikastiketta
dl
osterikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
KARAMELLISOITU SIPULI
400
g
salottisipuleita
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
punainen chili
1
dl
rypsiöljyä
5
kaffirlimetinlehteä (kuivattua)
1
rkl
kalakastiketta
2
rkl
vettä
TARJOILUUN
riisiä
limettiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi: poista sitruunaruohoista kuivat kannat ja latvoista muutama senttimetri, sekä tarvittaessa uloin kuorikerros, jos sitruunaruoho on kuivaa. Aseta sitruunaruohot leikkuulaudalle ja mäiski niitä muutaman kerran veitsen hamarapuolella, jotta sitruunaruoho hieman pehmenee ja sen aromit irtoavat helpommin. Paloittele sitruunaruoho muutamaan osaan ja laita tehosekoittimeen.

  2. Paloittele kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri muutamaan osaan ja lisää sitruunaruohojen kanssa tehosekoittimeen. Purista limetin mehu. Laita kaikki ainekset sekoittimeen ja soseuta karkeaksi marinadiksi.

  3. Kaada marinadi kulhoon kanan kanssa. Pyörittele kanoja marinadissa ja laita kylmään marinoitumaan 4–10 tunniksi. Sekoita paloja muutaman kerran marinoinnin aikana.

  4. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, laita sivuun myöhempää käyttöä varten.

  5. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa keskilämmöllä, laita sipulit ja inkivääri öljyyn kuullottumaan. (Jos sipulit alkavat ruskistua, alenna lämpöä.) Murskaa kaffirlimetinlehdet kämmenissä ja ripottele sipuleiden joukkoon. Kuullota noin 20 minuuttia rauhassa sekoitellen välillä, kunnes sipulit ovat ihan pehmeitä ja alkavat muuttua läpinäkyviksi.

  6. Lisää chilirenkaat, kalakastike ja tilkka vettä sipuleihin, nosta hieman lämpöä ja odota että sipulit alkavat muuttua kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Sekoittele seosta välillä. Kun sipuli on tahmeaa ja ruskistunut kauniisti, kumoa kulhoon ja pidä huoneen lämmössä grillaamiseen saakka.

  7. Valmistele grilli. Ota lihat huoneenlämpöön odottamaan grillin lämpenemistä. Nosta ne marinadista suoraan grilliin, grillaa suorassa lämmössä noin 10 minuuttia ahkerasti käännellen. Kun broilereissa on ruskistunut pinta, siirrä ne tarvittaessa epäsuoraan lämpöön kypsymään loppuun.

  8. Nosta lihat lopuksi grillistä, peitä foliolla ja anna hetken vetäytyä ennen tarjoamista. Lusikoi päälle karamellisoitua sipulia ja tarjoile riisin ja limetin kanssa.

Vinkki Sitruunaruohoja myydään vihannesosastolla yleensä neljän kappaleen paketeissa. Voit pakastaa ylimääräiset sitruunaruohot myöhempää käyttöä varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Sambal on mausteseos tai -kastike, jota tarjotaan usein erilaisten curryjen sekä muiden aasialaisten riisiruokien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-sambal

Ainekset

2
dl
kookoshiutaleita
1
pieni salottisipuli
½
pieni punainen habanerochili
¾
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
½
limetti
(1–2
rkl
kookosmaitoa)

Työvaiheet

  1. Paahda halutessasi kookoshiutaleet pannulla, jotta kookoksen maku voimistuu. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Käsittele chili käyttäen suojakäsineitä. Poista habanerosta kanta ja siemenet kiinnikkeineen. Hienonna hedelmäliha.

  3. Jauha chilirouhe ja suola isossa morttelissa sileäksi jauheeksi. Lisää sipuli ja chili. Jauha, kunnes chili on täysin murskaantunut.

  4. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita. Purista limetistä mehu joukkoon. Jos sambal tuntuu kuivalta, lisää hiukan kookosmaitoa. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa linssicurryn kanssa.

Vinkki Sambal onnistuu myös tuoreesta raastetusta kookoksesta.

Kommentit (0)