
Kevyeen pastaan yhdistetään ronskisti vihreää ja rutkasti proteiinirikasta broileria. Viimesilauksen maukkaalle pastalle antaa sitruunan kuori.
Vinkki! Suosi pastoissa täysjyvää, sillä se nostaa verensokeria hitaasti ja pitää kylläisenä pitkään. Täysjyväpasta sisältää myös huomattavasti enemmän kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita kuin valkoinen vehnäpasta.
Vihreä broileripasta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kevätsipulit. Ruskista fileet öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Laske lämpöä ja lisää parsakaalit ja kevätsipulit pannulle. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja parsakaalit napakan kypsiä.
- Viipaloi fileet ja lisää pastan päälle. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja rucola.
Ei tämä ohje kyllä sovellu ”nuuka kokki” osastolle. Broileri melko kallis raaka-aine. Rucola ja kevätsipuli (huomattavasti kalliimpaa kuin tavallinen sipuli) tuovat ostoskorille hintaa. Parsakaali, ravintoarvo ja hintasuhde hyvä.
Lisäksi ei pelkällä suolalla, pippurilla ja öljyllä ja sitruunalla saa kovin paljoa makua kaikille noille hyvin miedonmakuisille raaka-aineille. En sano mitä kenenkin pitäisi lisätä tähän mutta itse nyt ainakin korvaisin suolan jollain kanafondilla esim., ja jotain pestoa voisi laittaa pienen nokareen, yhden kynnen valkosipulia, pieneksi hakattua vihreää oliivia... Haluan ruokaani makua.