Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Lehtikaali on täydellinen aines talvikauden salaatteihin. Sen maku on voimakas ja siksi se onkin parhaimmillaan tuhdin avokadokastikkeen kanssa.

Vaikka lehtikaalia käytetään usein paistettuna tai paahdettuna, se sopii salaatteihin myös ihan sellaisenaan. Tärkeintä on repiä lehti irti paksusta lehtiruodista ja paloitella palat pienemmiksi. Rakennetta voi halutessaan pehmittää lisäämällä lehtien joukkoon tilkan öljyä ja suolaa ja hieromalla lehtipaloja kevyesti sormin.

Voimakas lehtikaali tarvitsee rinnalleen täyteläisen kastikkeen. Oheisessa ohjeessa se valmistetaan avokadosta, sitruunasta ja kapriksista soseuttamalla. Joukossa on mukana myös vegaanisista ohjeista tuttuja ravintohiivahiutaleita, jotka antavat makuun maukasta paahteisuutta. Voit kuitenkin valmistaa kastikkeen ilman niitäkin.

Lehtikaalin paras ominaisuus salaatissa lienee se, ettei se kavahda lämpimiäkään höysteitä. Lisukkeeksi tarkoitetun broilerin voi siis tarjota salaatin kanssa kuumana suoraan pannulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-lehtikaalisalaatti

Ainekset

1
rkl
rypsiöljyä
2
broilerinrintafileetä
2
rkl
soijakastiketta
¼
tl
mustapippuria myllystä
150
g
lehtikaalia
2
rkl
seesamin- tai auringonkukansiemeniä
Kastike
1
avokado
½
sitruuna
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
1
rkl
kapriksia
1
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Halkaise avokado siemenen ympäri leikaten. Lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, kaprikset, hunaja, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.

  2. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy ja paista rintafileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Kypsä broileri tuntuu kiinteältä sormella painaessa. Lisää soijakastike pannuun ja anna kiehahtaa. Siirrä fileet pois pannusta ja mausta mustapippurilla.

  3. Revi lehtikaali lehtiruotien ympäriltä kulhoon. Lisää kastike ja sekoita. Viipaloi broileri, laita salaatille ja viimeistele siemenillä.

Kommentit (6)

Vierailija

En ymmärtänyt, mikä ainesosa tästä teki caesarin??

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, salaatti muistuttaa toteutustavaltaan ja maultaan caesarsalaattia, joten se on nimetty sen mukaan. Muutan nimen nyt kuitenkin broileri-lehtikaalisalaatiksi. 

Vierailija

Kiitos Emilia :)

Resepti oli kuitenkin tosi herkullinen!

rasvattu menekki

On tosi kevyttä! Avocadossa on vain 19,6%rasvaa ja 197kcal/100g. On niin kevyttä, että melkein pitää naulata kiinni, ettei sapuska lähde lentoon.

Suosittelen..

"ravintohiivahiutaleita"

Mitä ovat ja miksi niitä laitetaan salaattiin? Moni saa normihiivastakin turvotusta?

"paista rintafileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Kypsä broileri tuntuu kiinteältä sormella painaessa."

Onkohan kypsää?   Itse tökkään haarukalla tms, kunnes tulee kirkastanestettä, säästyy ruokamyrkytykseltä.

Lehtikaali on jo  tähän aikaan aika sitkeää, siksi kypsennän hetken sitä pannulla, mutta vain hetken.

Olen nyt muutaman kk. pitänyt salaattipäivän vk:ssa salaattia ja jtk. proteenia, lohta, broiskua, mitä kaapista löytyy ja tuntuu, että pitää nälänpois kauemmin, kuin perus safga.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.