
Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.
Simppeli salaatti on hyvä lisä missä tahansa tarjoilussa. Lisäksi yksinkertaisuus on kaunista sekä käytännöllistä.
Broileri-rucolasalaatti saattaa kuulostaa liiankin yksinkertaiselta, mutta kypsennetty broileri pyöritellään makuöljyssä, joka nostaa sen muutamassa minuutissa arjen yläpuolelle. Öljyyn et kuitenkaan tarvitse muuta kuin sitruunan puolikkaan ja reilusti tuoretta lehtipersiljaa sekä tietysti suolaa ja pippuria.
Maukkaat broileripalat nostetaan vadille levitetyn rucolan päälle ja salaatti viimeistellään parmesaanista vuolluilla lastuilla. Välimerellisten makujen yhdistelmä on pettämätön.
Broileri-rucolasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.
-
Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.
-
Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.
-
Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.
Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.
Taidan kyllä lisätä vähän suolaa ja jotain muuta sopivaa maustetta.
Muuten kyllä vois toimia ?
Onkos kokemuksia kenelläkään ?
Nyt vasta huomasin että kyseessä oli kevyesti suolattu broileri.
Ei siis lisää suolaa. Muita mausteita kyllä