
Alkuperäinen caesarsalaatti luottaa maukkaan kastikkeen, krutonkien ja parmesaanilastujen voimaan. Kastiketta kuuluu olla mukana sen verran, että se voitelee lehdet herkullisiksi.
Klassinen caesarsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna sardellifileet. Raasta parmesaani hienoksi. Purista sitruunamehu.
-
Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää valkosipuli, sardellit ja sinappi. Vatkaa aineksia vispilällä ja lisää samalla rypsiöljy ohuena nauhana. Jatka vatkaamista ja lisää oliiviöljy.
-
Lisää parmesaaniraaste ja sitruunamehua makusi mukaan. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat ohentaa kastiketta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.
-
Valmista krutongit. Leikkaa leipä 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Lisää päälle oliiviöljy ja sormisuola. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna krutonkien jäähtyä.
-
Leikkaa salaatti poikittain noin 1½ cm:n levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa parmesaani lastuiksi.
-
Sekoita salaatti laakeassa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Nostele salaatti, krutongit, parmesaanilastut ja kastike sekaisin. Laita caesarsalaatti tarjolle vadille tai annostele suoraan kulhoihin.