Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpoin tapa maustaa broileri on hieroa kuivamausteet lihan pintaan. Tässä nopeassa salaatissa broileri saa makua sitruunankuoresta ja yrteistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kanasalaatti

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
rkl
öljyä
2
tl
Provencen yrttisekoitusta
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Salaatti
1
pkt (200 g)
versoparsakaaleja eli broccolineja
2
pientä (à 200 g) kesäkurpitsaa
1
dl
cashewpähkinöitä
1
rkl
öljyä
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Päälle
1
pkt
versosekoitusta (Mimis)
sitruunalohkoja

Työvaiheet

  1. Kaada broilerifileiden pakkauksesta neste pois. Mittaa rasiaan fileiden päälle öljy, yrttisekoitus, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri. Hiero mausteet fileisiin. Anna maustua vajaan tunnin peitettynä huoneenlämmössä.
  2. Huuhdo kasvikset. Puolita versoparsakaalit pitkittäin. Viipaloi kesäkurpitsat.
  3. Paahda cashewpähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Siirrä lautaselle.
  4. Lisää pannulle öljyä. Paista broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi keskilämmöllä. Paistoaika on noin 5 minuuttia/puoli. Kypsyyden näet halkaisemalla fileen paksuimmasta kohdasta. Nosta fileet ja niistä irronnut liemi lautaselle.
  5. Lisää öljyä. Paista versoparsakaalit ja kesäkurpitsat nopeasti molemmin puolin melko kovalla lämmöllä. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä versoparsakaalit ja kesäkurpitsat vadille. Leikkaa broilerit vinoviipaleiksi ja nostele ainesten päälle. Kaada päälle broilerin paistamisesta irronnut mausteliemi. Levitä päälle cashewpähkinät ja versoseos. Viimeistele sitruunamehulla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (2)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuha paistuu helposti kikherneiden kera uunipellillä. Kylkeen tehdään nopea kastike jogurtista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha, lämmin kikhernesalaatti ja savupaprikajogurtti

Ainekset

4
kuhafileetä (à 150–180 g)
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Kikhernesalaatti
2
tlk (à noin 300 g)
kypsiä kikherneitä
2
rkl
sitruunamehua
4
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä.
  2. Valmista kikhernesalaatti. Huuhdo kikherneet ja valuta ne. Sekoita keskenään sitruunamehu ja oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne ja pinjansiemenet sitruunaöljyyn. Kääntele kastike joukkoon. Lisää seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin, että kalafileille jää tilaa toiselle puolelle. Paahda kikherneitä 15 minuuttia.
  3. Lisää kuhafileet pellille kikherneiden viereen. Paahda vielä 10–15 minuuttia, kunnes kalafileet ovat kypsiä. Tee savupaprikajogurtti kalan kypsyessä (ks. ohje alla).

Savupaprikajogurtti

Ainekset

2
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
dl
turkkilaista jogurttia
1-2
tl
jauhettua savupaprikaa
1/2-1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa kalan ja kikhernesalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaa pekonia uunipaahdetuissa perunoissa ja appelsiinimarmeladia kalkkunan pinnassa. Maista ja vaikutu syvästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min + perunat 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinikalkkuna

Ainekset

n. 1
kg
kalkkunanrintaa
1-2
rkl
öljyö
1-2
rkl
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
appelsiinimarmeladia
1
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijonsinappia
2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
1 1/2
dl
kanalientä
1 1/2
dl
valkoviiniä
2
rosmariininoksaa
3
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
voita
(maissitärkkelystä)
Lisäksi
800
g
vihreää parsaa
3
rkl
voita
1
valkosipulinkynsi
Pekoni-provoloneperunat
1
kg
jauhoisia perunoita
4
viipaletta
pekonia
100
g
Provolone-juustoa
100
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kypsennä ensin lisukkeeksi tulevat pekoni-provoloneperunat kokonaisina uunissa (ks. ohje). Jatka perunoiden valmistamista sillä aikaa, kun kalkkunanrinta on uunissa.
  2. Paista kalkkunaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Laita kalkkuna uunivuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se kalkkunan paksuimpaan kohtaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna rosmariininlehdet. Sekoita valkosipuli, rosmariini, marmeladi, siirappi ja sinappi keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero seos kalkkunan pintaan.
  3. Säädä uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 70 astetta.
  4. Valmista parsat kalkkunan kypsyessä. Katkaise puumaiset kannat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 5 minuuttia. Siirrä parsat kylmään veteen odottamaan. Jatka perunoiden valmistamista.
  5. Kun kalkkuna on kypsä, ota se uunista ja laita folion alle 10 minuutiksi.
  6. Kuutioi pekoni ja paista se kypsäksi pannussa. Kuutioi juusto. Sulata voi. Sekoita ne keskenään. Kuori kypsät perunat kuumina ja survo ne rouheaksi. Lisää pekonijuustoseos survokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele puhdas uunivuoka. Laita perunaseos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
  7. Tee kastike. Valmista kanaliemi. Kiehauta kanaliemi, viini, rosmariini ja puristettu appelsiinimehu kattilassa. Sekoita voi joukkoon. Jos haluat tanakampaa kastiketta, suurusta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
  8. Viipaloi rintafilee. Pyöräytä parsat lämpimiksi pannussa voin ja viipaloidun valkosipulin kanssa. Tarjoa provoloneperunoiden kera.

Kommentit (0)