Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 190 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpoin tapa maustaa broileri on hieroa kuivamausteet lihan pintaan. Tässä nopeassa salaatissa broileri saa makua sitruunankuoresta ja yrteistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kanasalaatti

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
rkl
öljyä
2
tl
Provencen yrttisekoitusta
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Salaatti
1
pkt (200 g)
versoparsakaaleja eli broccolineja
2
pientä (à 200 g) kesäkurpitsaa
1
dl
cashewpähkinöitä
1
rkl
öljyä
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Päälle
1
pkt
versosekoitusta (Mimis)
sitruunalohkoja

Työvaiheet

  1. Kaada broilerifileiden pakkauksesta neste pois. Mittaa rasiaan fileiden päälle öljy, yrttisekoitus, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri. Hiero mausteet fileisiin. Anna maustua vajaan tunnin peitettynä huoneenlämmössä.
  2. Huuhdo kasvikset. Puolita versoparsakaalit pitkittäin. Viipaloi kesäkurpitsat.
  3. Paahda cashewpähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Siirrä lautaselle.
  4. Lisää pannulle öljyä. Paista broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi keskilämmöllä. Paistoaika on noin 5 minuuttia/puoli. Kypsyyden näet halkaisemalla fileen paksuimmasta kohdasta. Nosta fileet ja niistä irronnut liemi lautaselle.
  5. Lisää öljyä. Paista versoparsakaalit ja kesäkurpitsat nopeasti molemmin puolin melko kovalla lämmöllä. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä versoparsakaalit ja kesäkurpitsat vadille. Leikkaa broilerit vinoviipaleiksi ja nostele ainesten päälle. Kaada päälle broilerin paistamisesta irronnut mausteliemi. Levitä päälle cashewpähkinät ja versoseos. Viimeistele sitruunamehulla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Siipiä lihaisammat kana­herkut syntyvät broile­rinkoivista. Kuivamausteseoksella eli rubilla maustetut koivet kypsennetään grillissä ja valellaan buffalokastikkeella. Kyytipojaksi kelpaa luonteikas sinihome­juustodippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + maustuminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Buffalokoivet

Ainekset

12
broilerinkoipea
1
dl
cajun rub -mausteseosta (esim. Poppamies)
Buffalokastike
2
valkosipulinkynttä
dl
chilikastiketta (esim. Texas Pete)
4
rkl
voita
2
tl
worcesterkastiketta
Sinihomejuustodippi
dl
majoneesia
150
g
ranskankermaa
1
rkl
valkoviinietikkaa
150
g
vahvaa sinihomejuustoa (esim. Roquefort tai Danablu)
Lisäksi
4
varsisellerin vartta
½
ruukku ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Hiero rub koipiin ja pakkaa ne esimerkik­si foliovuokaan. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Yhdis­tä buffalokastikkeen aineet kasarissa ja kuu­menna sekoitellen kiehuvaksi, anna kuplia noin 3 minuuttia, ota liedeltä ja sekoita. Pakkaa kastike purkkiin.
  3. Sekoita dipin majoneesi, ranskankerma ja etikka, murenna juusto joukkoon. Pakkaa rasiaan.
  4. Leikkaa varsiselleri tikuiksi, hienonna ruohosipuli. Pakkaa erillisiin rasioihin.
  5. Valmistele hiillos ja grillaa koipia noin 20 minuuttia käännellen, jotta ne kypsyvät tasai­sesti. Siirrä koivet tarvittaessa epäsuoraan lämpöön, ettei pinta pala. Tarkista kypsyys leikkaamalla viilto koiven paksuimpaan kohtaan: kypsä liha irtoaa helposti luusta, ja lihasta tihkuva neste on kirkasta.
  6. Lämmitä kastike foliovuoassa tai pienessä kasarissa grillissä.
  7. Laita koivet vuokaan ja kaada kuuma buf­falokastike päälle. Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoa selleritikkujen ja sinihomejuustodi­pin kera.

Vinkki! Rubin voit tehdä itse sekoittamalla paprika- ja valkosipulijauhetta, oreganoa, cayenne- ja mustapippuria sekä suolaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Munakoiso hämää lihaisuudellaan tomaattisessa ja tulisessa vegekastikkeessa. Voit korvata srirachan myös harissalla, jota voi laittaa ruokaan reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen munakoiso-tomaattikastike

Ainekset

600
g
munakoisoa
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
jeeraa
1
rkl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
2
tlk (á 500 g)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
tlk
kikherneitä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2–3
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa munakoiso 3 cm x 3 cm kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele 2 ruokalusikallista öljyä ja suola joukkoon. Paahda noin 20 minuuttia, käännä puolivälissä.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jäljellä olevassa öljyssä paistinpannulla pehmeäksi noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka minuutin ajan. Lisää tomaattimurskat ja vesi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia.

  4. Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Lisää myös hunaja, sriracha ja paahdetut munakoisot. Tarkista maku, lisää srirachaa tarvittaessa. Lämmitä.

  5. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 240 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Helppojen grillissä paistettavien kaalikääryleiden sisältä löytyy raakamakkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkaalikääryleet

Ainekset

1
varhaiskaali
1
pkt (280 g)
raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia
Marinadi
25
g
sulatettua voita
3
rkl
ketjap manis -soijakastiketta
2
rkl
siirappia tai hunajaa
Pinnalle
1
dl
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Työvaiheet

  1. Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  2. Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipaise kesäkurpitsojen pintaan öljyä ja hunajaa, niin ne karamellisoituvat kauniisti. Simppelisti maustetut, grillatut kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
KUKKAKAALIMURU
1
pieni kukkakaali
½
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
RUOHOSIPULIKASTIKE
½
ruukku ruohosipulia
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
mustia oliiveja
1
dl
auringonkukansiemeniä
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli ja tee sillä aikaa kukkakaalimuru. Hienonna kukkakaalin valkoiset nuppuosat veitsellä tai tehosekoittimessa pieneksi silpuksi. (Varren voit käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.) Keitä kukkakaalimurua 1–2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja laita kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja ja sekoita.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja tee veitsellä ristiviillot leikkuupintaan. Hiero suola pintaan ja valuta hunaja ja öljy päälle. Grillaa kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin 3–5 minuuttia tai kunnes ne karamellisoituvat ja hieman pehmenevät.

  3. Tee kastike kesäkurpitsojen kypsyessä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.

  4. Lisää kukkakaalimuru, oliivit, auringonkukansiemenet ja yrttejä kesäkurpitsojen päälle. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Ei ole grilliä, mutta tallensin erinomaisen kastikkeen takia.
Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Meilläkään ei ole grilliä mutta hyvää tulee uunissa paahdettunakin. Nyt kun kesäkurpitsa on parhaimmillaan sitä kannattaa todella käyttää kaikenlaiseen "raakapastasta" leivontaan. Se kun sisältää paljon kuituja ja muuta terveellistä ja vai
17 kcal/100 g.