
Marinoidusta grilli-broilerista syntyy mehevä salaatti nopeasti, kun paahdetut bataatit ja keitetyt jyvät odottavat jääkaapissa rasioissaan.
Marinoitu kanasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele grillattu broileri. Sekoita marinadiainekset ja kaada liemi maustamaan broileripaloja. Anna lihojen maustua jääkaapissa 2 tunnista 4 päivään. Sekoita broileripaloja muutama kerta marinoinnin aikana.
- Keitä ateriajyvät tai täysjyväriisi paketin ohjeen mukaan kypsäksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti parin sentin kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Purista limetistä mehu ja sekoita joukkoon öljy. Kaada liemi bataattipalojen päälle. Kypsennä kuutioita 15 minuuttia.
- Sekoita broileripalat ja marinadi jyvien joukkoon. Lisää joukkoon bataatit liemineen.
- Halkaise kirsikkatomaatit, revi salaatti ja rouhi pähkinät reiluiksi paloiksi.
- Sekoita ainekset. Jätä osa pähkinöistä salaatin pinnalle. Koristele salaatti korianterilla ja limelohkoilla.
Vinkki! Marinadi riittää salaatin kastikkeeksi. Nosta lisäksi pöytään pullo oliiviöljyä ja purista limettilohkosta mehevyyttä annokseen.