
Valmiista grillibroilerista saa ihanan salaatin. Maun takaa ranskankermaan sekoitettu pinaattitahna, joka mehevöittää broilerin herkulliseksi. Rucola ja basilika saavat myös salaattipohjan maistumaan.
Pinaatti-kanasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Riivi broilerinkoivista lihat irti.
-
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Liota sipuleja kylmässä, suolalla maustetussa vedessä
10 minuuttia. Liotus loiventaa sipulin kipakkuutta. -
Tee pinaattitahna. Paahda tahnaa varten siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja laita ne kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi, raasta sitruunan kuori, lisää ne kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehua. Soseuta hetki. Lisää pinaatit, ranskankerma ja öljy ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahna broilerinkoivista irrotettujen lihojen joukkoon.
-
Valuta sipulit ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla. Purista 2 rkl sitruunan mehua salaattikulhoon, sekoita joukkoon öljy, ½ tl suolaa ja sokeria. Vispaa kastikkeeksi ja sekoita joukkoon sipulit, rucola, basilika ja pähkinät. Tarjoile pinaattitahnalla maustettu broileri yrttisalaatin kanssa.