
Broileripannusalaatti on hävikkiruokien aatelia: pannulle voi heittää kuivahtaneen leivän, peston lopun ja vaikkapa hieman nahistuneet vihannekset.
Sitruunainen broileripannusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa pihvit 2–3 osaan.
- Huuhtele lehtikaali, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja suikaloi lehdet. Revi kuivahtanut patonki pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista patonkipaloja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman ruskistuvat. Nosta lautaselle.
- Paista broilerin fileepihvejä öljyssä pannulla noin 8 minuuttia välillä käännellen, kunnes broileri on kypsää.
- Lisää pannulle lehtikaalisuikaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen kuumalla pannulla viitisen minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat hieman ruskistuneet. Lisää patonkipalat ja pesto. Paista vielä pari minuuttia. Ripottele päälle reippaasti raastettua parmesaania.