Aasiassa pyttipannu valmistetaan usein raastetusta perunasta ja se muistuttaa hieman röstiperunoita. Tämän broileripyttiksen maustaa kastike, joka saa potkua srirachasta.
Aasialainen kanapyttipannu
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat huolellisesti, ja raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Huuhtele perunaraaste siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
-
Kuori ja raasta palsternakka. Pese paprika, leikkaa puoliksi ja poista siemenkodat, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
-
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
-
Paista peruna- ja palsternakkaraastetta, sipulia ja valkosipulia kuumalla pannulla öljyssä, kunnes raasteseos ruskistuu. Lisää paprikakuutiot ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla. Lisää joukkoon kypsä broileri ja puolet kastikkeesta.
-
Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen, josta jokainen ruokailija voi lisätä sitä annokseensa.