Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
7:00 | 18.4.2023

Aasialaiset ankkanuudelit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kun lasissa on pinot noiria ja lautasella ankkaa, tietää olevansa hyvässä seurassa. Nuudelit on maustettu vietnamilaisittain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Aasialaiset ankkanuudelit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
(à noin 350 g)
ankanrintaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
valkosipulinkynsi
1
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
rkl
limettimehua
KASTIKE
3
rkl
vettä
2
tl
maissitärkkelystä
3
rkl
osterikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
NUUDELIT
200
g
riisi- tai munanuudeleita
2
rkl
öljyä
200
g
varsiparsakaaleja (tai paksoita)
1
chilipalko
öljyä paistamiseen
TARJOILUUN
kevätsipulia, korianteria, minttua, limettiä

Vaiheet

  1. Paista ankanrinnat. Tee rasvaan viillot. Mausta ankanrinnat suolalla ja pippurilla, ja laita kylmälle pannulle rasvapuoli alas­päin. Lämmitä pannu keskilämmölle. Paista, kunnes rasva on muuttunut kauniin kullanruskeaksi. Käännä ja paista myös lihapuolelle kaunis väri.

  2. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita ankanrinnat pieneen uunivuokaan ja 175­asteiseen uuniin noin 6 minuutiksi tai kunnes niiden sisälämpö on 58 astetta. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Lisää ne ja kalakastike ankanrintojen pääl­le ja purista joukkoon limettimehu. Kääntele sekaisin. Pidä lämpimänä folion alla.

  3. Tee kastike. Laita vesi kulhoon ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää osterikastike ja soija.

  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mu­kaan. Valuta ne lävikössä, kumoa takaisin kattilaan ja lisää öljy.

  5. Leikkaa varsiparsakaalit pieniksi suu­paloiksi. Viipaloi chili. Paista varsiparsa­kaalia ja chiliä kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti. Kaada joukkoon oste­rikastikeseos. Anna lämmetä. Kun kastike on sakeutunut, lisää nuudelit.

  6. Nosta nuudeliseos tarjoilukulhoihin. Lisää ankanrinnat, hienonna päälle kevät­sipulia ja viimeistele yrteillä. Purista päälle limettimehua.

Vinkki Voit halutessasi suikaloida ankan­rinnat ja paistaa ne pannulla öljyssä. Paistoaika on noin 5 minuuttia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
nuudelit
ankka
Arjen nopeat
Kot kot

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini