
Kiinalaisen mallin mukaan kaikki kasvikset käytetään kuuman pannun kautta, myös kurkku ja retikka.Vokin kaveriksi sopii hyvin joko tattariset sobanuudelit tai täysjyväriisi.
Broileri-kasvisvokki ja inkivääri-sitruunakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa broilerin fileet pitkittäin kolmeen tai neljään osaan, fileen koosta riippuen. Kuori ja leikkaa inkivääri ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Kääntele kulhossa broilerin joukkoon inkivääri, valkosipuli, raastettu sitruuna, suola ja öljy. Anna maustua huoneenlämmössä noin ½ tuntia.
-
Kuori ja raasta inkivääri kastiketta varten. Sekoita kulhossa kastikkeen aineet.
-
Kuori tarvittaessa kasvikset ja pilko sen jälkeen reippaan kokoisiksi suikaleiksi. Paista kasvikset kuumalla pannulla öljyssä napakan kypsiksi. Siirrä syrjään pannulta.
-
Kaada broilerit mausteineen pannulle ja paista kypsäksi, muutaman kerran paiston aikana käännellen.
-
Kaada kastike kypsän broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna niin että kastike sakenee. Palauta kasvikset pannuun ja kuumenna vokki nopeasti vielä kertaalleen.