Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapeaksi paistettu broileri saa juuriselleristä upean parin, kun kesytät sen ryöppäämällä ja sekoitat kermaiseksi salaatiksi. Lado cheddarjuuston kanssa maalaisleipäviipaleiden väliin, paahda ja nauti.

Kaverit tulevat kylään, mitä mutkatonta ruokaa voisi tarjota? Muhkeaksi täytetty herkkuleipä on täydellinen vastaus.

Tässä ohjeessa maalaisleipäviipaleiden väliin ladotaan rapeaksi paistettua broileria, mehevää sellerisalaattia ja cheddarjuustoa. Sitten leipä on valmis paahdettavaksi.

Mutta mitä ihmettä selleri tekee tällaisessa leivässä? Yllättävää kyllä juuri se saa leivän maistumaan. Nopeasti ryöpätty selleriraaste on nimittäin dijoninsinapilla maustettuun ranskankermaan yhdistettynä täydellinen lisuke.

Leivän voi paahtaa niin voileipägrillissä kuin vohveliraudallakin. Jos leivän täyttää kovin muhkeaksi, rautaa kannattaa painaa kiinni vain keveästi etteivät saranat mene sijoiltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-sellerisalaattileivät

Ainekset

4
broilerin kevytsuolattua ohutleikettä
2
kananmunaa
dl
panko- tai korppujauhoja
2
rkl
voita paistamiseen
Sellerisalaatti
300
g
juuriselleriä
3
rkl
purjon vihreää osaa hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
2
tl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
Lisäksi
8
viipaletta rapeakuorista maalaisleipää
4
isoa viipaletta cheddarjuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita sellerisalaatista. Kuori ja raastaselleri karkeaksi raasteeksi. Ryöppää raastetta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) noin 2 minuuttia. Valuta raaste huolellisesti siivilässä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Hienonna purjo ja siirrä se kulhoon. Sekoita ranskan­kerma, sinappi ja jäähtynyt selleri jouk-koon. Mausta salaatti suolalla.

  2. Nuiji broilerinleikkeet kevyesti noin ½:n sentin paksuisiksi. Riko kananmunat syväl­le lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Leivitä leikkeet kastamalla ne ensin kananmunassa ja pyörittämällä sen jälkeen jauhoissa. Paista leikkeet vois­sa kypsiksi, noin 1 minuutti molemmin puolin.

  3. Jaa sellerisalaatti neljälle leipä­viipaleelle. Laita broilerinleikkeet ja juustoviipaleet salaatin päälle. Paina toinen leipäviipale kanneksi. Pariloi täytetty leipä voileipägrillissä tai voh­veliraudalla kuumaksi ja rapeaksi.

Kommentit (2)

Zumzum

Onko vinkkiä, mikä olisi paras mahdollinen perusleipä? Tästä pienehköstä kaupungista ei rapeakuorisia maalaisleipiä saa. S-marketissa ja cittarissa ei ole leipien paistopistettä (pullaa saa), Lidlissä on pieni paistopiste.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Jotkin valmiiksi viipaloidut leivät sopivat tähän oikein hyvin, esimerkiksi levain tai aittaleipä nimellä myytävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.