Pienet, sormisyötävät taquitos-rullatacot paistetaan perinteisesti uppopaistamalla rapeiksi. Pinnasta tulee ihanan rapea myös uunissa, kun pintaan sivelee reippaasti öljyä.
Grillattu kana-taquitos
Ainekset
Työvaiheet
- Revi broilerinkoipireidestä luut ja halutessasi nahka pois, hienonna liha.
- Murskaa kulhossa papuja haarukalla. Lisää broileri, tuorejuusto ja juustoraaste. Mausta tacomausteseoksella ja ripauksella suolaa.
- Levitä seos tortilloille. Kääräise rullalle ja nosta kevyesti öljyllä voideltuun uunivuokaan vierekkäin. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipulin puolikas ja valkosipulinkynsi.
- Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja sokerilla sekä muutamalla tipalla tabascoa maun mukaan.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limetin mehu.
-
Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenkalvot ja hienonna. Soseuta ainekset kulhossa sauvasekoittimella sileäksi.
-
Sivele tortilloille reilusti öljyä. Kypsennä uunissa 10-15 minuuttia, kunnes tortillat ovat paistuneet pinnalta rapeiksi. Lusikoi päälle tomaattisalsaa ja guacamolekastiketta.
-
Tarjoile loput salsasta ja guacamolekastikkeesta tortillojen kanssa. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.