
Mausta broileripullat japanilaisittain kevätsipulilla, soijakastikkeella ja mirinillä. Ohjeella tulee reilu annos, josta riittää isollekin porukalle. Lihapullat kypsyvät kätevästi uunissa.
Japanilaiset broileripullat eli tsukune
Ainekset
Työvaiheet
- Laita jauheliha kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhelihaan. Lisää kananmuna ja panko- tai korppujauhe ja sekoita tasaiseksi.
- Pyöritä taikina kostutetuin käsin lihapulliksi ja paista niitä öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä soijan, mirinin ja sokerin kanssa.
- Yhdistä lämpimät pullat ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Minkä kanssa japanin liha pullia kuuluu syödä?
Kiitos kysymyksestäsi, voit tarjota ne esimerkiksi soba- eli tattarinuudeleiden ja pikkelöityjen kasvisten (https://www.soppa365.fi/reseptit/glorian-ruoka-ja-viini/kanaruuat/pikkel...) kanssa. Alkuperäisessä Glorian ruoka & viini -lehden jutussa nämä broileripullat olivat erilaisten salaattien seurassa.