Ihastuttavan helppo arkiruoka syntyy kananpojan paistileikkeistä ja rennon ronskisti paloitelluista kasviksista. Valkosipulia ei edes kuorita!
Pehmenneitä tomaatteja, kurtistuvia paprikoita. Joskus kotoa löytyy vihanneksia, jotka eivät ole enää aivan salaattikelpoisia, mutta sopisivat mainiosti ruoanlaittoon. Helppo ratkaisu on paahtaminen, joka sopii hyvin monenlaisille kasviksille aina parsakaaleista kirsikkatomaatteihin.
Oheisessa ohjeessa vihannekset pilkotaan pellille broilerin paistileikkeiden viereen. Reiluiksi paloiksi leikatut kasvikset paahtuvat samassa ajassa kuin leikkeet kypsyvät. Maun takaa savupaprikalla maustettu öljy, jota sivellään ennen paahtamista kaikkien ainesten päälle.
Jos pitää oikein mureasta broilerista ja hyvin paahtuneista kasviksista, voi alentaa uuninlämpöä ja paahtaa aineksia vielä ohjeen aikaa pidempään. Broilerin paistileikkeet sisältävät sidekudosta ja rasvaa, minkä ansiosta ne säilyttävät hyvin mehevyytensä.
Kana-paprikapelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Leikkaa tomaatit neljään osaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja lohko sipulit ja paloittele paprika joukkoon. Levitä paistileikkeet viereen, mausta ne noin puolella teelusikallisella suolaa. Laita valkosipulinkynnet kuorineen pellille ja revi puolet timjamista päälle.
-
Sekoita paprikaöljyn ainekset keskenään ja kaada tasaisesti ainesten päälle.
-
Kypsennä noin 25 minuuttia. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuorestaan. Ripottele lisää tuoretta timjamia päälle.
Ihmettelen aina näitä lyhyitä paistoaikaa näissä resepteissä. Ainakaan minulla ei tule kypsäksi tuossa ajassa vaikka on ihan hyvälaatuinen kiertoilmauuni.
Nuo paistileikkeet ovat aika pieniä, kyllä niille tuo 25 minuuttia riittää. Broilerin filepihveille riittää 20 minuuttiakin 225 asteessa, ei ole raa'aksi jäänyt.
Sipuliin saa maketta vasta pidemmällä paahtoajalla. Samoin paprika.
Sipuliin saa makeutta liedellä miedolla lämmöllä pannulla pitkään hauduttaen. Uunissa 225 asteessa "pitkällä paahtoajalla" se vain palaa karrelle kuivaksi ja kitkeräksi.
Paistileikkeet on parhaimmillaan kun ovat ylikypsiksi haudutettuja. Pidin uunissa miedolla lämmöllä yli tunnin.
Olen samaa mieltä ylipäätään kaikkien reseptien lyhyistä paistoajoista. Tätä herkullists ruokaa kypsennän 45 min. 200 astetta.
Luulliset paistileikkeet vaativat pidemmän kypsennysajan 45 min.
Mun lapset pyysi tätä taas joten hyvää on, kun muistivat monen viikon takaista ruokaa.