Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 491 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihastuttavan helppo arkiruoka syntyy kananpojan paistileikkeistä ja rennon ronskisti paloitelluista kasviksista. Valkosipulia ei edes kuorita!

Pehmenneitä tomaatteja, kurtistuvia paprikoita. Joskus kotoa löytyy vihanneksia, jotka eivät ole enää aivan salaattikelpoisia, mutta sopisivat mainiosti ruoanlaittoon. Helppo ratkaisu on paahtaminen, joka sopii hyvin monenlaisille kasviksille aina parsakaaleista kirsikkatomaatteihin.

Oheisessa ohjeessa vihannekset pilkotaan pellille broilerin paistileikkeiden viereen. Reiluiksi paloiksi leikatut kasvikset paahtuvat samassa ajassa kuin leikkeet kypsyvät. Maun takaa savupaprikalla maustettu öljy, jota sivellään ennen paahtamista kaikkien ainesten päälle.

Jos pitää oikein mureasta broilerista ja hyvin paahtuneista kasviksista, voi alentaa uuninlämpöä ja paahtaa aineksia vielä ohjeen aikaa pidempään. Broilerin paistileikkeet sisältävät sidekudosta ja rasvaa, minkä ansiosta ne säilyttävät hyvin mehevyytensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-paprikapelti

Ainekset

4
tomaattia
2
punasipulia
2
(eriväristä) paprikaa
1
pkt (noin 600 g)
kananpojan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
tuoretta timjamia
Paprikaöljy
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa tomaatit neljään osaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja lohko sipulit ja paloittele paprika joukkoon. Levitä paistileikkeet viereen, mausta ne noin puolella teelusikallisella suolaa. Laita valkosipulinkynnet kuorineen pellille ja revi puolet timjamista päälle.

  3. Sekoita paprikaöljyn ainekset keskenään ja kaada tasaisesti ainesten päälle.

  4. Kypsennä noin 25 minuuttia. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuorestaan. Ripottele lisää tuoretta timjamia päälle.

Kommentit (8)

Vierailija

Ihmettelen aina näitä lyhyitä paistoaikaa näissä resepteissä. Ainakaan minulla ei tule kypsäksi tuossa ajassa vaikka on ihan hyvälaatuinen kiertoilmauuni.

Vierailija

Nuo paistileikkeet ovat aika pieniä, kyllä niille tuo 25 minuuttia riittää. Broilerin filepihveille riittää 20 minuuttiakin 225 asteessa, ei ole raa'aksi jäänyt.

Vierailija

Sipuliin saa maketta vasta pidemmällä paahtoajalla. Samoin paprika.

Vierailija

Sipuliin saa makeutta liedellä miedolla lämmöllä pannulla pitkään hauduttaen. Uunissa 225 asteessa "pitkällä paahtoajalla" se vain palaa karrelle kuivaksi ja kitkeräksi.

Vierailija

Paistileikkeet on parhaimmillaan kun ovat ylikypsiksi haudutettuja. Pidin uunissa miedolla lämmöllä yli tunnin.

Vierailija

Olen samaa mieltä ylipäätään kaikkien reseptien lyhyistä paistoajoista. Tätä herkullists ruokaa kypsennän 45 min. 200 astetta.

Vierailija

Luulliset paistileikkeet vaativat pidemmän kypsennysajan 45 min.

Emppupemppu

Mun lapset pyysi tätä taas joten hyvää on, kun muistivat monen viikon takaista ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kevätkaali ja laukka sopivat broilerin lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileria, kevätkaalia ja karhunlaukkaa

Ainekset

20
lehteä (noin 20 g) karhunlaukkaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
varhaiskaali
1
pieni purjo
1
l
herneenpalkoja
50
g
voita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
4
broilerin paistileikettä
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele laukat. Soseuta sauvasekoittimen kulhossa 5 laukanlehteä ja öljy.

  2. Suikaloi kaali. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Riivi herneet.

  3. Kuumenna iso pannu, lisää voi ja purjo. Paista purjoa 1–2 minuuttia ja lisää kaalisuikaleet. Anna kaalin kuumentua 1–2 minuuttia. Kaada joukkoon viini ja lisää herneet. Keitä kunnes viini haihtuu. Lisää ranskankerma, laukat ja mausteet. Sekoita hyvin.

  4. Paista broilerit kypsiksi kuumassa öljyssä. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta broilerit sitruunankuoriraasteella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla.

  5. Kokoa annokset. Höystä laukkaöljyllä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gremolatalohi ja -perunat

Ainekset

600
g
ruodotonta lohifileetä
800
g
pieniä kiinteitä perunoita
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
hienoa merisuolaa
GREMOLATA
2
ruukkua lehtipersiljaa
1–2
valkosipulinkynttä
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
dl
mietoa oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi leivinpaperin päälle pellille.

  2. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Lisää perunat pellille lohipalojen ympärille. Pirskota öljy ja suola tasaisesti lohipaloille ja perunoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Sekoita kaikki gremolatan ainekset keskenään. Voit halutessasi murskata ainekset tahnamaiseksi morttelissa.

  4. Nosta kypsä lohi-perunapelti uunista ja lusikoi gremolata päälle.

Vinkki Gremolata on perinteisesti hakkelusta, mutta tässä se korvaa kastikkeen, joten oliiviöljyä ja sitruunamehua on reilummin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Parmesaanin ja pankojauhon yhdistelmä tuottaa broilerille rapeimman ja maukkaimman leivityksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat broilerinleikkeet ja basilikapavut

Ainekset

1
dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1
dl
pankojauhoja
2
kananmunaa
600
g
maustamattomia broilerin ohutleikkeitä
KAPRISMAJONEESI
1
rkl
kapriksia
2
dl
majoneesia
BASILIKAÖLJY
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
2
rkl
voita paistamiseen
600
g
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastikkeet. Hienonna kaprikset ja sekoita ne majoneesiin. Soseuta basilikaöljyn ainekset sauvasekoittimella.

  2. Raasta parmesaani syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon pankojauhot. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.

  3. Kasta broilerinleikkeet yksi kerrallaan ensin kananmunaan ja sitten pankojauhoseokseen. Paista voissa ruskeiksi noin 2 minuuttia molemmin puolin.

  4. Kun leikkeet paistuvat, keitä jäisiä papuja kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja sekoita basilikaöljy kuumien papujen joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl, 4–6 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapizza

Ainekset

1
ps (26 g)
nopeaa pizzahiivaa (sisältää leivinjauhetta)
9
dl
00-pizzajauhoja
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kylmää vettä
TÄYTE
400
g
karitsanjauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
prk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
palloa buffalamozzarellaa
½
ruukku minttua
CHILIÖLJY
noin 1
dl
oliiviöljyä
1
punainen chlili

Työvaiheet

  1. Halkaise chili, älä poista siemeniä. Laita öljy pieneen purkkiin, upota siihen chili ja anna sen uuttua pizzan valmistumisen ajan.

  2. Paista jauheliha pannulla kauniin ruskeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää mausteet. Kumoa joukkoon säilyketomaatit ja riko niiden rakenne lastalla muutamaan osaan. Kiehauta, lisää etikka ja ota pannu liedeltä.

  3. Sekoita nopea pizzahiiva, jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi kahdelle leivinpaperille.

  4. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Valuta ja viipaloi mozzarella, ja lisää täytteen päälle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele minttua ja chiliöljyä kuuman pizzan päälle. Valmista toinen pizza samoin.

Vinkki Pizzahiivan tilalla voi käyttää tavallista kuivahiivaa reilun puolikkaan pussillisen, mutta taikinan täytyy tällöin antaa kohota normaaliin tapaan ennen kaulimista.