Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 458 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihastuttavan helppo arkiruoka syntyy kananpojan paistileikkeistä ja rennon ronskisti paloitelluista kasviksista. Valkosipulia ei edes kuorita!

Pehmenneitä tomaatteja, kurtistuvia paprikoita. Joskus kotoa löytyy vihanneksia, jotka eivät ole enää aivan salaattikelpoisia, mutta sopisivat mainiosti ruoanlaittoon. Helppo ratkaisu on paahtaminen, joka sopii hyvin monenlaisille kasviksille aina parsakaaleista kirsikkatomaatteihin.

Oheisessa ohjeessa vihannekset pilkotaan pellille broilerin paistileikkeiden viereen. Reiluiksi paloiksi leikatut kasvikset paahtuvat samassa ajassa kuin leikkeet kypsyvät. Maun takaa savupaprikalla maustettu öljy, jota sivellään ennen paahtamista kaikkien ainesten päälle.

Jos pitää oikein mureasta broilerista ja hyvin paahtuneista kasviksista, voi alentaa uuninlämpöä ja paahtaa aineksia vielä ohjeen aikaa pidempään. Broilerin paistileikkeet sisältävät sidekudosta ja rasvaa, minkä ansiosta ne säilyttävät hyvin mehevyytensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-paprikapelti

Ainekset

4
tomaattia
2
punasipulia
2
(eriväristä) paprikaa
1
pkt (noin 600 g)
kananpojan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
½
ruukkua
tuoretta timjamia
Paprikaöljy
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa tomaatit neljään osaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja lohko sipulit ja paloittele paprika joukkoon. Levitä paistileikkeet viereen, mausta ne noin puolella teelusikallisella suolaa. Laita valkosipulinkynnet kuorineen pellille ja revi puolet timjamista päälle.

  3. Sekoita paprikaöljyn ainekset keskenään ja kaada tasaisesti ainesten päälle.

  4. Kypsennä noin 25 minuuttia. Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuorestaan. Ripottele lisää tuoretta timjamia päälle.

Kommentit (6)

Vierailija

Ihmettelen aina näitä lyhyitä paistoaikaa näissä resepteissä. Ainakaan minulla ei tule kypsäksi tuossa ajassa vaikka on ihan hyvälaatuinen kiertoilmauuni.

Vierailija

Nuo paistileikkeet ovat aika pieniä, kyllä niille tuo 25 minuuttia riittää. Broilerin filepihveille riittää 20 minuuttiakin 225 asteessa, ei ole raa'aksi jäänyt.

Vierailija

Sipuliin saa maketta vasta pidemmällä paahtoajalla. Samoin paprika.

Vierailija

Sipuliin saa makeutta liedellä miedolla lämmöllä pannulla pitkään hauduttaen. Uunissa 225 asteessa "pitkällä paahtoajalla" se vain palaa karrelle kuivaksi ja kitkeräksi.

Vierailija

Paistileikkeet on parhaimmillaan kun ovat ylikypsiksi haudutettuja. Pidin uunissa miedolla lämmöllä yli tunnin.

Vierailija

Olen samaa mieltä ylipäätään kaikkien reseptien lyhyistä paistoajoista. Tätä herkullists ruokaa kypsennän 45 min. 200 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ihanan kesäinen salaatti yhdistelee takuuvarmoja makuja, kuten mansikkaa, halloumijuustoa sekä pähkinöitä. Hennon sitruksinen kastike viimeistelee raikkaan salaatin.

Sitruunamelissaöljy syntyy mittaamalla 3 dl rypsiöljyä ja 1 iso ruukku sitruunamelissaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja antamalla koneen käydä täysillä pari minuuttia. Siivilöi lasipurkkiin ja säilö tulevia salaattihetkiä varten. Öljy säilyy jääkaapissa viikkoja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-halloumisalaatti ja sitruunamelissakastike

Ainekset

1
ruukku
salaattia
500
g
(1 litra) mansikoita
250
g
kirsikkatomaatteja
200
g
retiisejä
1
dl
saksanpähkinöitä
2
pkt
halloumia
(sitruunamelissan lehtiä)
SITRUUNAMELISSAKASTIKE
½
dl
valmista sitruunamelissaöljyä (ohje yllä)
1
rkl
hunajaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi salaatti ja nosta pinaatti kulhon pohjalle. Perkaa ja puolita mansikat. Puolita kirsikkatomaatit. Nosta salaattipedille. Huuhdo retiisit ja leikkaa niistä ohuita viipaleita päälle. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla ja ripottele pinnalle.

  2. Leikkaa halloumista ohuita viipaleita ja grillaa tai paista pannulla nopeasti molemmin puolin. Lisää salaattiin.

  3. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tervehdi elämäsi parasta possu-purilaista! Savuisa ja mehevä burgeri ei kaipaa kylkeensä muuta kuin raikasta hapankaalia ja appelsiini-majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplapossupurilainen ja hapankaalia

Ainekset

400
g
porsaan jauhelihaa
1
pkt (140 g)
pekonia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
5
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
2
tl
savupaprikaa
4–6
hampurilaissämpylää
PAISTAMISEEN
voi-öljysekoitusta
APPELSIINIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
appelsiinin mehua
1
tl
raastettua appelsiinin kuorta
LISÄKSI
hapankaalia

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinimajoneesi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Purista sekaan appelsiinin mehu ja raasta appelsiinin kuorta. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat, varo polttamasta! Sekoita majoneesin joukkoon.

  2. Kuori ja hienonna tai raasta sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi. Hienonna pekoni hyvin pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile kostutetuin sormin 6 pientä tai 4 suurta pihviä.

  3. Kuumenna rasvat pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli. Lämmitä sämpylät ja täytä possupihveillä ja appelsiinimajoneesilla ja lusikoi hapankaalia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Siika ja tavallinen kurkku ovat tämän annoksen tähtiä. Kurkkua valmistetaan kahdella tapaa, ja siika höyrytetään juuri ja juuri kypsäksi, jolloin filee pysyy napakasti koossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Höyrytettyä siikaa, kurkkua ja kevätsipulia

Ainekset

800
g
ruodotonta, suomustamatonta siikafileetä1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
5
kevätsipulia varsineen
MARINOIDUT KURKUT
½
kurkku
1
rkl
öljyä
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
¼
tl
suolaa
KURKKULIEMI
3
kevätsipulia varsineen
1
rkl + 75 g
voita
kurkkua
dl
valkoviiniä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
4
dl
versoseosta

Työvaiheet

  1. Aloita marinoimalla kurkku. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Paista viipaleita öljyssä pannulla noin minuutti molemmin puolin. Kaada viipaleet pieneen kulhoon ja purista joukkoon sitruunamehu. Lisää hunaja ja suola, sekoita. Anna maustua huoneenlämmössä ruoan valmistumisen ajan.

  2. Täytä höyrykattilan kattilaosa vedellä niin, ettei sen pinta osu höyrytysosaan. Kuumenna kiehuvaksi. Poista siikafileistä nahka ja mausta fileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Leikkaa kevätsipulit pitkittäin puoliksi ja lado ne kattilan höyrytysosan pohjalle. Laita siikafileet sipuleiden päälle ja nosta höyrytysosa kattilan päälle. Anna kalan kypsyä 8–10 minuuttia, tai kunnes fileet ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Hienonna kevätsipulit ja paista kattilassa ruokalusikallisessa voita parin minuutin ajan. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan yhdessä valkoviinin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Soseuta ja lisää samalla 75 g voita nokareina joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nostele kevätsipulit ja siikafileet lautasille ja lado marinoituja kurkkuviipaleita fileiden päälle. Kaada kuumaa kurkkulientä annoksille. Viimeistele annokset versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialainen piccata-kastike saa makunsa kapriksista. Se sopii hyvin kanalle sekä myös täyteläisen makuisten parmesaaniperunoiden kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkananpoikaa piccata

Ainekset

4
kevätkananpoikaa
1–2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
100
g
voita huoneenlämpöisenä
PICCATA-KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
parmesaaniperunoita (ks. ohje)
200
g
vihreää parsaa tai vihreitä papuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota kananpojat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Hiero kanojen pintaan suolaa, pippuria ja chiliä.

  2. Valmistele parmesaaniperunat (ks. ohje), jos haluat kypsentää ne uunissa yhtä aikaa.

  3. Raasta sitruunankuori ja sekoita se huoneenlämpöisen voin kanssa. Tee kananpoikien nahkaan muutama viilto. Työnnä sitruunavoita nahan alle, lopun voin voit hieroa pintaan. Työnnä paistolämpömittari koiven paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittari osu luuhun. Paista kananpoikia 175-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Lusikoi vuokaan valunutta voita kananpoikien päälle paistamisen aikana. Voit varmistaa kypsyyden myös pistämällä kananpoikaa koiven tai rintalihan kohdalta cocktailtikulla. Kypsästä lihasta valuva neste on kirkasta.

  4. Hienonna valkosipuli, lehtipersilja ja kaprikset. Yhdistä ne oliiviöljyyn ja sitruunamehuun. Lusikoi kypsien kanojen pintaan.

  5. Keitä parsat tai pavut 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa parmesaaniperunoiden ja parsan tai papujen kanssa.

Kommentit (0)