Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
10:00 | 11.3.2025

Klementiinikana

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Raikkaat klementiinit ja lempeä ranskankerma sopivat täydellisesti kanapataan. Parhaiten pata onnistuu mehevistä paistileikkeistä. Tilkka valkoviiniä viimeistelee maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsentäminen 30 min
Helppo

Klementiinikana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (450 g)
luuttomia broilerin paistileikkeitä
¾
tl
suolaa
4
klementiiniä
1
iso purjo
2
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
dl
valkoviiniä
1
dl
kanalientä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
prk (150 g)
täysrasvaista ranskankermaa
½
ruukku basilikaa

Vaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Mausta ne suolalla molemmin puolin.

  2. Pese klementiinit huolellisesti. Raasta niiden kuoriosa hienoksi ja purista mehu. Leikkaa pois purjon vihreä osa. Halkaise, huuhtele ja viipaloi varsi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  3. Sulata voi paistokasarissa tai isolla pannulla. Ruskista paistileikkeet molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta leikkeet lautaselle odottamaan.

  4. Kuullota purjoa ja valkosipulia pannulla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5.  Kaada pannulle viini ja anna kiehahtaa. Lisää klementiinin mehu ja kuoriraaste, kanaliemi, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Laita paistileikkeet takaisin pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

  7. Lisää ranskankerma ja jatka kypsentämistä ilman kantta vielä 5–10 minuuttia, kunnes paistileikkeet ovat kypsiä. Revi pinnalle basilikaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kana
Kot kot
Arjen nopeat
kanapata
Broileri

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini