Raikkaat klementiinit ja lempeä ranskankerma sopivat täydellisesti kanapataan. Parhaiten pata onnistuu mehevistä paistileikkeistä. Tilkka valkoviiniä viimeistelee maun.
Klementiinikana
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Mausta ne suolalla molemmin puolin.
-
Pese klementiinit huolellisesti. Raasta niiden kuoriosa hienoksi ja purista mehu. Leikkaa pois purjon vihreä osa. Halkaise, huuhtele ja viipaloi varsi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Sulata voi paistokasarissa tai isolla pannulla. Ruskista paistileikkeet molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta leikkeet lautaselle odottamaan.
-
Kuullota purjoa ja valkosipulia pannulla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
-
Kaada pannulle viini ja anna kiehahtaa. Lisää klementiinin mehu ja kuoriraaste, kanaliemi, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
-
Laita paistileikkeet takaisin pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
-
Lisää ranskankerma ja jatka kypsentämistä ilman kantta vielä 5–10 minuuttia, kunnes paistileikkeet ovat kypsiä. Revi pinnalle basilikaa.