Marokkolaisessa mausteöljyssä paistetut perusnuggetit yllättävät pitaleivän täytteenä hummuksen ja pirskahtelevien granaattiomenan siementen kanssa.
Valmiista kananuggeteista saa herkullisia hyvin pienellä niksillä: paistamalla ne rapeiksi mausteöljyssä. Oheisessa ohjeessa maustamiseen käytetään ras el hanout -mausteseosta, joka on tuttu pohjoisafrikkalaisista keittiöistä.
Mausteseos pyöräytetään kuumassa öljyssä pannulla, minkä jälkeen on nuggettien vuoro. Leivitetty pinta imaisee mausteöljyn maut ja paahtuu samalla rapeaksi.
Tällä tavoin paistetut nuggetit sopivat ihanasti vaikka lämmitettyjen pitaleipien täytteeksi. Valmis hummus, revitty salaatti ja mintunlehdet tekevät kanapitasta täyteläistä ja raikasta haukattavaa.
Paistamiseen voi käyttää samalla idealla muitakin kuivamausteita. Vältä kuitenkin valmiiksi suolattuja mausteseoksia, sillä nuggetit sisältävät riittävästi suolaa.
Marokkolainen kanapita
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita öljy ja mausteseos keskenään ja kaada pannulle. Paista nuggetit mausteöljyssä pyöritellen pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuumenna pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä hummuksella, kuumilla kananuggeteilla, salaatilla, mintulla ja granaattiomenan siemenillä.