Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Marokkolaisessa mausteöljyssä paistetut perusnuggetit yllättävät pitaleivän täytteenä hummuksen ja pirskahtelevien granaattiomenan siementen kanssa.

Valmiista kananuggeteista saa herkullisia hyvin pienellä niksillä: paistamalla ne rapeiksi mausteöljyssä. Oheisessa ohjeessa maustamiseen käytetään ras el hanout -mausteseosta, joka on tuttu pohjoisafrikkalaisista keittiöistä.

Mausteseos pyöräytetään kuumassa öljyssä pannulla, minkä jälkeen on nuggettien vuoro. Leivitetty pinta imaisee mausteöljyn maut ja paahtuu samalla rapeaksi.

Tällä tavoin paistetut nuggetit sopivat ihanasti vaikka lämmitettyjen pitaleipien täytteeksi. Valmis hummus, revitty salaatti ja mintunlehdet tekevät kanapitasta täyteläistä ja raikasta haukattavaa.

Paistamiseen voi käyttää samalla idealla muitakin kuivamausteita. Vältä kuitenkin valmiiksi suolattuja mausteseoksia, sillä nuggetit sisältävät riittävästi suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kanapita

Ainekset

400
g
kananuggetteja (pakaste tai vakuumiin pakattu)
2
rkl
öljyä
1
rkl
ras el hanout -maustesekoitusta (esim. Santa Maria)
4
pitaleipää
1
pkt (noin 200 g)
kaupan valmista hummusta
2
dl
revittyä salaattia
1
dl
mintunlehtiä
100
g
granaattiomenan siemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy ja mausteseos keskenään ja kaada pannulle. Paista nuggetit mausteöljyssä pyöritellen pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä hummuksella, kuumilla kananuggeteilla, salaatilla, mintulla ja granaattiomenan siemenillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen broilerinmaksapasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
400
g
pastaa
60
g
parmesaania
4
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista viherpippuria
1
rkl
voita
2
timjaminoksaa
1
tl
suolaa
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.

  3. Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.

  4. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin minuutti molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Maksat saavat jäädä kypsyysasteeltaan mediumiksi eli sisältä punertaviksi. Siirrä maksat pois pannusta.

  5. Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

  6. Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Pyöräytä vihanneslokeron jämistä ja nuudeleista herkullinen salaatti. Inkiväärivinegretti sitoo maut ihanasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jämänuudelisalaatti ja inkiväärivinegretti

Ainekset

200
g
nuudeleita
7
dl
kasviksia (esimeriksi paprikaa, punakaalia, sokeriherneitä, porkkanaa)
Inkiväärivinegretti
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
rypsiöljyä
¼
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Tee inkiväärivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Pilko tai suikaloi kasvikset.

  3. Sekoita inkiväärivinegretistä osa nuudeleiden joukkoon. Kääntele nuudelit ja kasvikset keskenään. Pirskota vielä päälle vinegrettiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tölkkipavuista syntyvässä arkikeitossa maistuu taikatahna miso, joka tekee kaikesta parempaa. Lisänä on rosmariiniöljy, johon kelpaavat tuoreyrtin nuupahtaneemmatkin lehdykät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkopapukeitto ja rosmariiniöljyä

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
tlk
kypsiä valkopapuja (isoja)
1
l
kasvislientä
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
voita
1
rkl
omenaviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
(suolaa)
Rosmariiniöljy
½
ruukkua rosmariinin lehtiä
3
dl
miedon makuista rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin rosmariiniöljy. Mittaa rosmariinin lehdet ja öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 4 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä.

  3. Valuta ja huuhdo pavut joukkoon. Lisää kasvisliemi, rosmariini ja misotahna ja keitä noin 15 minuuttia.

  4. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää voi, etikka ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa rosmariiniöljyn ja auringonkukansiementen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuohonko lisää vielä paketin pekonia niin nam.