Pitkä haudutus korostaa pata- ja uuniruokien makuja. Voimakkailla mausteilla saat ruokaan makua ilman suolaa.
Mausteinen broileripata
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhi lihat talouspaperilla. Hienonna valkosipuli. Lohko sipulit. Pilko paprikat isoiksi paloiksi.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista lihoja pannulla nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia, kunnes liha on ruskistunut ja nahka rapsakoitunut. Laita lihat uunivuokaan.
-
Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista sipuleita hetki. Lisää mausteet, tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja kaada tomaattiseos vuokaan broilerien päälle. Lisää vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
-
Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Lisää paprikat ja soija kypsennä vielä 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
VINKKI Kaksi teelusikallista vähäsuolaista soijakastiketta vastaa noin grammaa suolaa eli viidesosaa päiväsuosituksesta. Säilyketomaateissa ja maustamattomissa broilereissakin voi olla paljon suolaa. Tarkista niiden suolapitoisuus, jotta vältät piilosuolan.