Kiinalainen musta etikka yllättää pehmeällä maullaan. Parhaimmillaan se on nuudeleiden kastikkeena.
Mustaetikkanuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita nuudelivesi kiehumaan. Mausta se suolalla.
-
Poista broilereista nahka ja revi liha suupaloiksi. Viipaloi kevätsipulit. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia.
-
Yhdistä pienessä kulhossa etikka, soijakastike, chiliöljy ja vesi. Raasta valkosipulit kastikkeeseen ja mausta sokerilla.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, 3–4 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit lävikössä nopeasti kylmällä vedellä. Kumoa ne takaisin kattilaan.
-
Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon ja jaa nuudelit kulhoihin. Lisää broilerit, kevätsipuli ja maapähkinät. Tarjoa heti.