Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
9:14 | 13.8.2021

Mustaherukalla glaseeratut broilerinleikkeet

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Dippaa kirpeänmakeaa broileria herukanlehdillä maustettuun riisiviinietikkaan. Kun lehtiä ei ole saatavilla, voit tehdä kastikkeen kevätsipulista.

Broilerin paistileikkeet sopivat hyvin kypsennettäviksi uunissa. Rasvaiset ja sidekudospitoiset leikkeet eivät kuivahda niin helposti kuin fileet, jolloin lihasta on helpompi saada mehevää.

Oheisessa ohjeessa paistileikkeiden pinnalle levitetään mustaherukkaglaseeraus. Hapokkaat mustaherukat maustavat broilerin tyylikkäästi. Kiiltävä kerros tekee broilereista paitsi houkuttelevan näköisiä, myös maukkaita, sillä makuaineet tarttuvat lihan pintaan.

Tärkeä ainesosa glaseerauskastikkeessa on sokeri. Sitä ei kuitenkaan tarvitse lisätä joukkoon erikseen, sillä mukaan lisätään kiinalaistyylistä soijapaputahnasta valmistettua hoisin-kastiketta, joka sisältää myös sokeria.  

Lisukkeena maistuu keitetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Mustaherukalla glaseeratut broilerinleikkeet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
broilerin paistileikkeitä
Glaseerauskastike
4
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
punainen chili
2
tl
öljyä
3
dl
mustaherukoita
1
dl
hoisinkastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
Herukanlehtidippi
3
mustaherukanlehteä (tai 1 kevätsipuli)
1
punainen chili
1
dl
riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
basmatiriisiä

Vaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Hienonna valkosipulit, salotti ja chili. Paista sipuleita ja chiliä öljyssä pienessä kattilassa pari minuuttia. Lisää herukat, hoisin, etikka ja suola. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

  3. Levitä paistileikkeet uunipellille ja lusikoi puolet kastikkeesta leikkeille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia. Lusikoi sitten loppu kastike leikkeille ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia.

  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Tee dippi. Hienonna herukanlehdet ja chili. Yhdistä kaikki dipin aineet keskenään.

  6. Tarjoa broilerit keitetyn riisin ja herukanlehtidipin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Kot kot
kana
Arjen nopeat
Mustaherukka

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini