
Dippaa kirpeänmakeaa broileria herukanlehdillä maustettuun riisiviinietikkaan. Kun lehtiä ei ole saatavilla, voit tehdä kastikkeen kevätsipulista.
Broilerin paistileikkeet sopivat hyvin kypsennettäviksi uunissa. Rasvaiset ja sidekudospitoiset leikkeet eivät kuivahda niin helposti kuin fileet, jolloin lihasta on helpompi saada mehevää.
Oheisessa ohjeessa paistileikkeiden pinnalle levitetään mustaherukkaglaseeraus. Hapokkaat mustaherukat maustavat broilerin tyylikkäästi. Kiiltävä kerros tekee broilereista paitsi houkuttelevan näköisiä, myös maukkaita, sillä makuaineet tarttuvat lihan pintaan.
Tärkeä ainesosa glaseerauskastikkeessa on sokeri. Sitä ei kuitenkaan tarvitse lisätä joukkoon erikseen, sillä mukaan lisätään kiinalaistyylistä soijapaputahnasta valmistettua hoisin-kastiketta, joka sisältää myös sokeria.
Lisukkeena maistuu keitetty riisi.
Mustaherukalla glaseeratut broilerinleikkeet
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota broilerit huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Hienonna valkosipulit, salotti ja chili. Paista sipuleita ja chiliä öljyssä pienessä kattilassa pari minuuttia. Lisää herukat, hoisin, etikka ja suola. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
-
Levitä paistileikkeet uunipellille ja lusikoi puolet kastikkeesta leikkeille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia. Lusikoi sitten loppu kastike leikkeille ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Tee dippi. Hienonna herukanlehdet ja chili. Yhdistä kaikki dipin aineet keskenään.
-
Tarjoa broilerit keitetyn riisin ja herukanlehtidipin kanssa.