Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 500 keittokirjaan.
OHJE Ilkka Uusivuori ja Johanna Lätti ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin. 

Arkena turvautuu helposti aina samoihin ja samalla tavalla maustettuihin ruokiin. Kermainen kanakastike on arjen pelastaja, jossa kannattaa kuitenkin kokeilla erilaisia mausteita.

Dijonin sinapilla maustettu kana on monen suosikkeja, ja nyt tämä ranskalaisen makumaailman omaava kanakastike saa lisämakua toisesta vahvan makuisesta ranskalaisesta: rakuunasta. Kuivattu rakuuna nähdään usein porkkanoiden mausteena, mutta se antaa kaivattua vaihtelua arkiseen ruokaan.

Sinapin, hunajan ja sitruunan yhdistelmä antaa yrttiselle kastikkeelle juuri sopivaa happamuutta ja makeutta, eikä tätä ruokaa välttämättä jää seuraavalle aterialle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rakuunakana

Ainekset

400
g
broilerin sisäfileitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
broilerimaustetta
½
tl
mustapippuria
4
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
rkl
kanafondia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
LISÄKSI
4
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (9)

Vierailija

Tuommoiset "broilerimausteet" joutaa roskiin kyllä. Rakuuna on kyllä erittäin sopiva mauste.

Vierailija

Kas kun ei aromisuolaa vielä lisäksi.

okeido71

Broilerimauste, jauhelihamauste ja pizzamauste ovat hirvityksiä, joilla ihmisiä estetään oppimasta ruoanlaittoa. Dijon sisnänsä on oivallinen mauste kanalle.  Ne kuivat sisäfileet kannattaa jättää laariin ja ostaa mehukkaita osia eli koipireisiä tai edes paistileikkeitä. Kalleimmat osat broilerista ovat mauttomimpia ja päinvastoin.

Asko

Broilerimaiste ole mikään hirvitys, vaan sopiva sekoitus eri mausteita. Esimerkiksi Meiran broilerimaiste sisältää:
Suola, paprika, valkosipuli, korianteri, kurkuma, sipuli, valkopippuri. Mutta mielestäni tässä reseptissä on vain käytetty liian montaa eri maustetta...

-keke-

Mielestäni liikaa nestettä, keittomainen lopputulos
Täytyy seuraavaksi kokeilla 2dl vettä.🤔
Muuten ok annos🤙🏼

Gourmetkokki

Keken kanssa samaa mieltä! Laitoin vettä 2,5 dl ja se taitaa olla sopiva määrä. Suolaiset mausteet tulee tosin sopeuttaa vähempään nestemäärään. Tuli hieman liian suolaista.

Vierailija

Aivan karsean makuista kun tota vettä pitää lotrata tähän ruokaan. Kerma + vesi + hunaja = maistuu hyla maidolle. En suosittele kenellekään

Tyttö Tukholmasta

Todella hyvää. Käytin 500g sisäfileitä ja puolitin vesimäärän. Mausteet kohdallaan, pieni lisäys rakuunaa. Tätä tehdään uudelleen! Kiitos reseptistä!

Vierailija

Voi kumpa reseptit korjattaisiin aina jos suhteet eri ruoka-aineissa eivät täsmää. Jo toisen kerran kapsahdan liian suureen nestemäärään ja totisesti keittoa lopputuloksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren haukipata

Ainekset

500
g
ruodonta haukifileetä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
rkl
harissatahnaa
2
prk (à 390 g)
tomaattimurskaa
1–2
dl
vettä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.

  3. Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  4. Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kalalajina kestävää ja uusiutuvaa muikkua voisi syödä Suomessa enemmänkin. Pannumuikut voi tarjota modernisti kulhomuodossa perunamuusin ja hapankaalin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muikkubowl

Ainekset

500
g
puhdistettuja muikkuja
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
porkkanaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
vettä
2
tl
sokeria
2
dl
hapankaalila
JOGURTTI-TILLIKASTIKE
2
dl
maustamatonta jogurttia
¼
ruukku tilliä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
½
l
valmista perunamuusia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja kuivaa muikut. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

  2. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, vesi ja sokeri. Anna maustua.

  3. Kumoa jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon tilli. Lisää sinappi, hunaja ja pippuri.

  4. Paista muikut pannussa voi-öljy-seoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  5. Lämmitä perunamuusi ja jaa se kulhoihin. Laita päälle porkkanaa, hapankaalia ja muikut. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
400
g
savusilakoita
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (35 g)
kapriksia
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.

  2. Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.

  3. Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  5. Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

  6. Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Talven lämmittävin ja helpoin ruoka syntyy kanaliemessä keitetyistä pelmeneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenit kanaliemessä

Ainekset

1
l
valmista kanalientä
½
tl
suolaa
1
ps (400 g)
pelmeneitä (pakaste)
RAPEA SIPULI
4
banaanisalottisipulia
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
½
tl
suolaa
LISÄKSI
smetanaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kanaliemi (ks. ohje).

  2. Valmista rapea sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinileikkurilla. Kuumenna öljy teräs­kattilassa 170­asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun sipulit ruskistuvat öljyssä tasaisesti poreillen. Paista sipulit rapeiksi kahdessa erässä, noin 5 minuuttia. Nosta sipulit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Ripottele pinnalle suolaa.

  3. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pelmenit. Keitä 5–7 minuuttia, kunnes pelmenit ovat sulaneet.

  4. Tarjoa rapean sipulin ja smetanan kanssa.

Mausteinen kanaliemi

Ainekset

750
g
broilerinsiipiä
1
kokonaisen kypsän broilerin luut
1
sipuli
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
1
kokonainen valkosipuli
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
2
timjamin oksaa
2
lehtipersiljan oksaa
2
tähtianista
2
tl
sinapinsiemeniä
3
l
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broilerinsiivet kylmällä vedellä ja laita isoon kattilaan. Paloittele broileri muutamaan palaan.

  2. Leikkaa sipuli kuorineen lohkoiksi. Paloittele porkkana muutamaan pa­laan. Leikkaa lehtiselleri pituussuun­nassa puoliksi. Halkaise valkosipuli vaakasuunnassa.

  3. Laita kaikki ainekset etikkaa lukuun­ottamatta isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset ovat veden peitossa.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi poreilee.

  5. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois reikäkauhalla tai siivilällä. Lisää etikka. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen 3 tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja liemen makua. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Kerää pois pinnalle noussut rasva.

Vinkki Nypi kypsistä siivistä lihat ja lisää ne salaatteihin tai pastakastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)