
Muistele kesän matkoja lorauttamalla tuliaisjuomaa pyörykkätaikinaan. Kreikkalaisesta ouzosta tulee broileripulliin aniksenmakuinen terä.
Kesäisen kreikanmatkan jälkeen kaapista saattaa löytää tuliaisiksi tuotua ouzoa. Tämä anisviina sopii myös ruoanlaittoon.
Lihapullat saavat ouzosta yllättävästi makua, kun se lisätään taikinaan. Lihapullat kannattaa tehdä broilerin jauhelihasta, joka on itsessään miedon makuista. Ouzon lisäksi näissä pyöryköissä maistuvat suolaiset kaprikset, kreikkalaisessa keittiössä paljon käytetty oregano sekä tuore ruohosipuli.
Jos lihapullista haluaa pehmeitä, ei taikinaa kannata vaivata liikaa. Broilerin jauheliha tekee taikinasta melko tahmeaa, joten pyörittelyssä kannattaa käyttää apuna kertakäyttökäsineitä tai kastaa kädet viileään veteen aina muutaman pyörykän pyöriteltyään.
Ouzolla maustetut broileripullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Jäähdytä.
-
Laita panko- tai korppujauhot ja ouzo kulhoon. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Yhdistä sipulit, pankoseos, kevyesti vatkattu muna ja jauheliha. Hienonna ruohosipuli ja kaprikset. Lisää ne kulhoon. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hellästi, älä vaivaa liikaa.
-
Pyörittele taikinasta isohkoja pullia. Taikina on tahmeaa, joten pyörittely onnistuu parhaiten kertakäyttökäsineillä. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Voit halutessasi paistaa broileripullat lopuksi pannulla öljyssä, jotta ne saavat kauniin värin.
-
Viimeistele tuoreella oreganolla ja fetamuruilla. Tarjoa esimerkiksi tsatsikin kanssa.
Vinkki Jos et halua käyttää ouzoa, voit korvata sen esimerkiksi kermalla.