Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Vie kana ja riisi uudelle tasolle! Paista seuraksi broccolinia ja surauta maustajaksi helppo argentiinalainen chimichurri-kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu broileri ja chimichurri

Ainekset

200
g
broilerin rintafileetä
2
tl
öljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
1
vihreä paprika
200
g
broccolinia
3
dl
kypsää riisiä
Chimichurri-kastike
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vettä
ripaus
suolaa
1
tl
sokeria
2
vihreää jalopenoa
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
rkl
oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  2. Paista broilerin rintafileet kypsiksi tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla. Kääräise kypsät fileet folioon vetäytymään.
  3. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Paista paprikaa ja broccolinia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää keitetty riisi pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  4. Viipaloi broilerifileet pannulle riisin ja kasvisten päälle. Tarjoa chimichurri erikseen tai ruoan päälle lusikoituna.

Kommentit (7)

Vierailija

Kovin on kuiva kastike.

Vierailija

Onkohan riisin määrässä virhe, tuo on 4 hengen ohjeellinen annos, meillä riittäisi 6:lle. Varmaan 1,5 dl riittäisi kahdelle tässäkin.

Edelliselle kommentoijalle, chimichurrin on tarkoituskin olla sellainen tahnamainen, ei kastikemainen.

Vierailija

Ohjeessa on kypsän riisin määrä.

Vi

Tarkoitetaanko jalapeñoilla tuoreita vai säilöttyjä?
Aion laittaa tällä kertaa kastikkeeseen turkkilaisia sivri-paprikoita, kun niitä on juuri nyt iso pussillinen kotona. Maku tietenkin on erilainen. Niiden vahvuuskin vaihtelee. Laitan lisäksi mukaan vähän vahvaa chiliä mikäli kastikkeesta ei tule tarpeeksi tulista.
Kuuluuko chimichurrin ylipäänsä olla tulista?

Autenttinen ruoka kunniaan

Aidossa argentiinalaisessa chimichurrissa on pääasiallisena yrttinä persilja, joten tämä ei ole chimichurria nähnytkään. Miksi pitää aina säveltää jotain epämääräistä kotikokeille, eikä tehdä kuten lait ja asetukset täsmälleen määrää?

Oikaisu ylempään

"Autenttinen ruoka kunniaan", korianteria ja persiljaa voidaan korvata monissa resepteissä keskenään kun ovat toistensa sukulaisia ja tuovat samankaltaista makua reseptiin. Chimchurria olen niin persiljalla, että korianterilla nähnyt valmistettavan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Yhdistä salaatissa sekä pieniä että isoja tomaatteja. Pihvitomaatit pysyvät grillissä hyvin kasassa. Mozzarellan sijaan salaattiin sopii myös burrata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu caprese

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
2
palloa (250 g)
bufalamozzarellaa
YRTTIÖLJY
1
ruukku basilikaa
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Tee yrttiöljy. Saksi basilikanoksat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Paloittele tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isot tomaatit voi puolittaa tai viipaloida.

  4. Grillaa tomaatit kunnolla raidallisiksi.

  5. Nostele tomaatit vadille. Valuta mozzarella ja revi juusto vadille. Valuta yrttiöljy tomaattien ja juuston päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kermainen lämminsavulohipasta huutaa kesää. Cyrrylla maustettu kastike tuo vaihtelua totuttuun makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli savulohipasta

Ainekset

300
g
lämminsavulohta
300
g
pastaa
½
purjo
1
rkl
voita
1
rkl
currya
3
dl
kuohukermaa
rkl
sitruunan mehua
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kuullota voissa pannulla, älä ruskista!

  2. Lisää curry ja kuohukerma ja keitä kokoon sillä aikaa, kun keität pastan suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

  3. Paloittele kermakastikkeeseen lohi, lisää myös sitruunan mehu ja mausteet. Kääntele kastike nopeasti pastan joukkoon. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Ilkka Uusivuori ja Johanna Lätti ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rakuunakana

Ainekset

400
g
broilerin sisäfileitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
broilerimaustetta
½
tl
mustapippuria
4
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
rkl
kanafondia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
LISÄKSI
4
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Savupaprika ja aurinkokuivatut tomaatit ovat intensiivinen kombo, joka ei jätä kylmäksi. Loraus kermaa pehmentää makuja juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkokuivattu tomaattispagetti

Ainekset

1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä (josta osa voi olla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
1
tlk (noin 285 g / 145 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä kuutioina/suikaleina
tl
savupaprika- jauhetta
2
dl
ruokakermaa
¼
dl
pastan keitinvettä
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
300
g
spagettia
lehtipersiljaa
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota paistinpannulla. Valuta joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki. Mausta savupaprikalla ja pippurilla.

  3. Valuta pasta, säästä keitinvettä. Lisää pasta, keitinvesi ja ruokakerma pannulle. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Tarjoa parmesaanin ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (0)