Anski on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Lasten(kin) herkku
Lasten(kin) herkku

Moni meistä on syönyt Aasian matkoillaan paistettua riisiä erilaisin muunnoksin. Resepti on helppo ja nopea ja muunneltavissa oman mieltymyksen mukaan. Siinä voi hyödyntää kotoa löytyviä aineksia. Tässä reseptissä on käytetty kaupan lihatiskin valmista grillattua broileria. Siivet ja koivet on jätetty seuraavalle aterialle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu riisi broilerilla ja cashew-pähkinöillä

Ainekset

7
dl
vettä
3
dl
jasmiiniriisiä
4
kpl
valkosipulin kynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
kpl
iso porkkana
1
rasia
(200g) miniparsoja
1
kpl
grillattu broileri
75
g
cashew-pähkinöitä
1
rkl
soijakastiketta
0,5
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl
kananmunia
suolaa maun mukaan

Työvaiheet

1. Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tässä voi hyvin käyttää edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä riisiä. Tärkeintä on, että riisi on hyvin jäähtynyttä.
2. Pilko valkosipulinkynnet pieniksi, raasta inkivääri ja kuullota molempia öljyssä matalalla lämmöllä n. 3-4 min.
3. Kuori porkkana ja tee siitä ohuita suikaleita. Pilko parsa n. 3 cm pätkiksi. Poista tyvestä tumma osa.
4. Ryöppää porkkana ja parsa kiehuvassa vedessä, eli lisää ne kiehuvaan veteen ja anna olla siellä n. 1 min. Siivilöi vedet pois ja lisää vihannekset inkiväärin ja valkosipulin joukkoon pannulle. Kääntele pari minuuttia.
5. Lisää keitetty, kylmä riisi ja kääntele, kunnes riisi saa vähän väriä.
6. Lisää broileri ja pähkinät. Anna lämmitä muutama minuutti.
7. Lisää soija ja pippuri.
7. Lisää kananmunat ja sekoittele seosta, kunnes munat ovat kypsyneet "rakeiksi" riisin joukkoon.
Tarkasta maku ja voit lisätä joko soijaa tai suolaa halutessasi.

Mikäli haluat tehdä valmiita annoksia, niin voitele esim. syvä lautanen ohuelti öljyllä, laita astiaan paistettu riisi. Taputtele kuin tekisit hiekkakakkua ja käännä lautaselle. Annos pysyy hyvin kasassa.
Päälle voi puristaa tuoretta limeä maun mukaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Höyryävä pikaramen syntyy misokeittoaineksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-nuudelikeitto

Ainekset

2
kananmunaa
12
dl
kanalientä
2
ps (à 18 g)
misokeittoaineksia
2
rkl
soijaa
300
g
broilerinpaistileikkeitä
100
g
siitakesieniä
150
g
täysjyvänuudeleita
80
g
babypinaattia
1
dl
pakastemaissia
1
kevätsipuli
1
ruukku
korianteria
4
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat.
  2. Mittaa kattilaan kanaliemi, miso-keittoainekset ja soija. Kiehauta.
  3. Viipaloi paistileikkeet ja lisää kiehuvan liemen joukkoon. Lisää puhdistetut siitakesienet. Keitä 10 minuuttia. Paloittele joukkoon nuudelit. Kypsennä 4–5 minuuttia.
  4. Huuhdo pinaatinlehdet. Lisää ne ja maissit keiton joukkoon.
  5. Annostele keittoa lautasille. Lisää päälle kuoritut ja halkaistut kananmunat, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri. Valuta päälle seesamiöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

200
g
parsakaalia
200
g
lehtiselleriä
2
varsiselleriä
½
sipuli
8
dl
vettä
4
rkl
kalafondia
dl
ruokakermaa
300
g
lämminsavustettua lohta
100
g
sulatettuja katkarapuja
hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri. Paloittele parsakaali, viipaloi varsi. Suikaloi lehtikaali. Viipaloi varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalafondi ja kasvikset. Keitä 8 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi ruokakerma, paloiteltu savulohi ja katkaravut. Kuumenna. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 256 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisesti hyvää! Tämä retroherkku on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena ja tirisevän kuumana, muusin ja perussinapin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkara

Ainekset

1
pkt (500 g)
lenkkimakkaraa
125
g
emmentaljuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista makkaroista kuori. Leikkaa 4 viiltoa kumpaankin makkaraan.
  3. Leikkaa juusto paloiksi ja täytä viillot juustolla.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa sinapin kanssa.

Kommentit (0)