Helppoa ja hyvää pienellä vaivalla! Lempeän mausteinen kanapelti on kokonainen ateria kastiketta myöten.
Tandoori-kanapelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä.
-
Leikkaa sipulit lohkoiksi, hienonna valkosipuli. Pilko kukkakaali ja fileet haarukkapaloiksi.
-
Yhdistä kulhossa kookosmaito, currytahna ja 1 rkl öljyä. Mausta suolalla. Pyörittele kukkakaalit ja sipulit marinadissa. Nostele kasvikset uunipellille niin, että ylimääräinen marinadi jää kulhoon.
-
Lisää kanat marinadiin. Nosta nekin pellille.
-
Paista uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paiston aikana.
-
Lisää sulaneet herneet, silputtu korianteri ja limetin mehu paistoksen päälle juuri ennen tarjoilua.
VINKKI! Kokeile paistaa pellillä muitakin vihanneksia: parsakaalia, porkkanaa, purjoa ja perunoita. Juuresten kypsymisaika voi olla palan koosta riippuen hieman pidempi.