Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 359 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Tulisen kanapastan salaisuus: tuore chili & soseutetut aurinkokuivatut tomaatit. Niistä muodostuu tomaattimurskan kanssa maukas kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen tomaatti-kanapasta

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
120
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
dl
oliiveita
1
tl
paprikajauhetta
400
g
broilerinfileesuikaleita
400
g
pastaa
Viimeistelyyn
parmesaanilastuja
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori  ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhdo ja hienonna chili.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  3. Kuullota sipulit ja chili pannulla öljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä mausteet ja oliivit pannulle. Anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
  4. Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla rasvassa ja lisää basilikanlehtien kanssa kastikkeeseen. Anna hautua vielä muutama minuutti ja tarkista kastikkeen maku.
  5. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi.
  6. Tarjoa pasta tomaatti-kanakastikkeen kera parmesaanilla ja basilikalla höystettynä.

Kommentit (2)

Helari
Seuraa 
Liittynyt12.3.2016

Missä vaiheessa oliivit laitetaan? Ohjeessa puhutaan monikossa mausteista mutta vain paprikajauhe on ilmoitettu. Minun oli ainakin pakko lisätä myös vettä, koska muuten 10 min kiehumisen jälkeen olisi pannulla ollut vain kuivaa tomaattia. Hyvää tuli kyllä, mutta ohje kaipaisi ehkä hieman selvennystä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Oliivit voi lisätä mausteiden kanssa samaan aikaan. Silloin ne ehtivät vähän hautua ja kastike makustuu enemmän. Muokkasin ohjeen! Kiitos, kun huomasit tämän puutteen.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ota pizzaperjantai haltuun tällä lähes itsestään valmistuvalla vegeherkulla! Sienen mehevä rakenne saa unohtamaan taikinankaipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-minipizzat

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1
tl
pizzamaustetta
½
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
valmista pizzakastiketta
100
g
kasvissuikaleita (esim. Apetit tuorekset)
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja poista jalat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele öljyä molemmin puolin. Yhdistä mausteet keskenään ja ripottele seos sienten päälle. Paista 5 minuuttia.
  2. Lusikoi kastike sienille ja levitä kasvikset päälle. Raasta parmesaani pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä.

Vinkki! Hyödynnä portobellojen jalat paistettuna salaateissa tai vaikka bolognesekastikkeessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.

San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 10 min + maustuminen 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Zuni Cafén paahdettu kana

Ainekset

1
(1kg)
luomukana tai -broileri
5
oksaa rosmariinia
5
oksaa timjamia
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
  2. Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
  3. Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
  4. Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
  5. Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yotam Ottolenghin kuuluisa zaatar-kana saa makunsa samannimisestä mausteseoksesta ja sitruksisesta sumakista.

Lontoon Upper Streetiltä löytyy ruokakirjoistaan tunnetun kokin, israelilaisen Yotam Ottolenghin, deli-ravintola. Lähi-idän makupaletilla maineeseen noussut Ottolenghi tarjoaa ravintolassaan kanaa synnyinseutunsa hengessä. Lintu maustetaan kirpeän sitruksisella sumakilla ja zaatar-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + marinoituminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin zaatar-kana

Ainekset

2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
kg
nahallisia ja luullisia broilerin rintaleikkeitä
2
dl
kanalientä
1
rkl
sumakkia (esim. Al'Fez tai Sevan)
1
tl
kanelia
1/2
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria myllystä
4
rkl
oliiviöljyä
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
PÄÄLLE
2
rkl
zaatar-mausteseosta
LISÄKSI
25
g
voita
50
g
pinjansiemeniä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punasipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita broilerinrintaleikkeet, sipulit, sitruunamehu, kanaliemi, mausteet ja oliiviöljy suuressa kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Paista broilereihin nopeasti rapea pinta ensin nahkapuoli alaspäin. Laita broilerit nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja nosta marinadin sipulit viereen. Pirskota muutama ruokalusikallinen marinadia päälle. Ripottele zaatar päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  3. Sulata voi pannussa ja lisää pinjansiemenet, suola ja pippuri. Paista sekoittaen keskilämmöllä, kunnes pinjansiemenet ovat kullanruskeita. Valuta pinjansiemenet talouspaperin päällä.
  4. Ripottele pinjansiemenet broilereille. (Lisää halutessasi myös zaataria ja sumakkia.) Lorauta päälle öljyä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa.

Vinkki! Voit tehdä myös itse zataarin: paahda 2 rkl seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa ja ja sekoita joukkoon 1 rkl oreganoa, 1 rkl timjamia, 1 rkl juustokuminaa, 2 rkl sumakkia ja 1 tl suolaa.

Kommentit (0)