Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 340 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Tulisen kanapastan salaisuus: tuore chili & soseutetut aurinkokuivatut tomaatit. Niistä muodostuu tomaattimurskan kanssa maukas kastike.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen tomaatti-kanapasta

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
120
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
prk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
dl
oliiveita
1
tl
paprikajauhetta
400
g
broilerinfileesuikaleita
400
g
pastaa
Viimeistelyyn
parmesaanilastuja
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori  ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhdo ja hienonna chili.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  3. Kuullota sipulit ja chili pannulla öljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska sekä mausteet ja oliivit pannulle. Anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
  4. Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla rasvassa ja lisää basilikanlehtien kanssa kastikkeeseen. Anna hautua vielä muutama minuutti ja tarkista kastikkeen maku.
  5. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi.
  6. Tarjoa pasta tomaatti-kanakastikkeen kera parmesaanilla ja basilikalla höystettynä.

Kommentit (2)

Helari
Seuraa 
Liittynyt12.3.2016

Missä vaiheessa oliivit laitetaan? Ohjeessa puhutaan monikossa mausteista mutta vain paprikajauhe on ilmoitettu. Minun oli ainakin pakko lisätä myös vettä, koska muuten 10 min kiehumisen jälkeen olisi pannulla ollut vain kuivaa tomaattia. Hyvää tuli kyllä, mutta ohje kaipaisi ehkä hieman selvennystä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Oliivit voi lisätä mausteiden kanssa samaan aikaan. Silloin ne ehtivät vähän hautua ja kastike makustuu enemmän. Muokkasin ohjeen! Kiitos, kun huomasit tämän puutteen.

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
1/2
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
(keltaista) kesäkurpitsaa
2
dl
riisiä
1
dl
valkoviiniä
3
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
10
salvianlehteä
125
g
ranskankermaa
5
dl
babypinaattia
Lisäksi
1-2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Jos käyttää kuivattua salviaa paljonko kannattaa laittaa?

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana valmistuu kermaisessa siiderikylvyssä puolessa tunnissa. Omenasose antaa ruokaan sekä makeutta että pehmeyttä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderikana

Ainekset

600
g
broilerin paistileikettä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
kuivaa omenasiideriä
2
dl
ruokakermaa
1
dl
makeuttamatonta omenasosetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
dl
lehtipersiljan lehtiä
5
timjamin oksaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele paistileikkeet kylmällä vedelle. Kuivaa niiden pinnat ja leikkaa muutamaksi palaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Ruskista lihat hyvin. Madalla pannun lämpöä ja lisää loput öljystä. Kuulota sipuleita ja valkosipulia pannulla 5 minuuttia. Kaada pannulle etikka ja siideri. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää ruokakerma ja omenasose. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista sillä välin, kun hienonnat yrtit. Viimeistele yrteillä.

Vinkki! Makeuttamatonta omenasosetta saa kaupoista – tai voit tehdä sen itse.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Annoksia
4
Valmistusaika
1/2 h
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala kikhernefusilli salaatti

Ainekset

200
G
kikhernefusilli
1 (185 g)
Prk
Tonnikala
1-2
Kpl
Suolakurkku
1
Dl
Aurinkokuivattutomaatti
1
Kpl
Iso omena
2
Vartta
Kevätsipulia
Suola
Mustapippuri rouhetta
1
Rkl
Tumjami
1/2
Dl
Aurinkokuivatuntomaatin öljyä

Työvaiheet

Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää suola ja kikhernefusillit kiehuvaan veteen.
Anna kiehua ilman kantta 4 minuuttia.
Valuta vesi.
Pilko kurkut,tomaatit,sipulit ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.

Kommentit (0)