Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
8:00 | 22.6.2022

Yhden padan kalkkunaorzo

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kreikkalainen jyväpasta orzo toimii mainiosti yhden padan ruoissa. Se imee itseensä ihanasti makua kypsyessään eikä kärsi hieman venähtäneestä keittoajastakaan.

Yksi pata, herkulliset raaka-aineet ja puoli tuntia aikaa. Tällä kaavalla syntyvät ateriat ovat helpon ruoanlaiton ystäville.

Tässä reseptissä tutustutaan orzoon, joka on muun muassa Kreikassa suosittu pastalaatu. Orzo muistuttaa ulkonäöltään isoja riisinjyviä ja sitä käyttämällä voi tehdä risoton tapaisia ruokia. Se kestää hyvin kypsennystä eikä ylikypsymisen vaara ole suuri.

Seurakseen pataan orzo saa kalkkunaa, joka ruskistetaan sipulin kanssa ennen orzon ja kanaliemen lisäämistä. Pata haudutetaan kypsäksi kannen alla, eikä sitä tarvitse sekoittaa kuin pari kertaa. Pehmeyttä saadaan lopuksi lisättävästä paksusta jogurtista ja juustosta. Pataan sekoitetaan myös tuoretta pinaattia tuomaan väriä lautaselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsennys 15 min
Helppo

Yhden padan kalkkunaorzo

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
kalkkunan rintafileetä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
2
tl
kurkumaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
dl
jyväpastaa (orzo)
6
dl
kanalientä fondista
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
salaattipinaattia
2
dl
parmesaania raasteena

Vaiheet

  1.  Leikkaa kalkkunan rintafilee reilunkokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Paista kalkkunakuutioita pari minuuttia voissa kannellisessa padassa tai kasarissa. Lisää joukkoon sipulit ja mausteet, ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Lisää orzo ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keskilämmöllä kannen alla 12–15 minuuttia, kunnes pasta on juuri ja juuri kypsää. Sekoita pataa muutaman kerran kypsennyksen aikana.

  3. Lisää padan joukkoon jogurtti ja pinaatti. Kuumenna nopeasti. Nosta liedeltä ja lisää parmesaani.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Kot kot
kalkkuna
orzo
Arjen nopeat
Pastatehdas

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini