Kreikkalainen jyväpasta orzo toimii mainiosti yhden padan ruoissa. Se imee itseensä ihanasti makua kypsyessään eikä kärsi hieman venähtäneestä keittoajastakaan.
Yksi pata, herkulliset raaka-aineet ja puoli tuntia aikaa. Tällä kaavalla syntyvät ateriat ovat helpon ruoanlaiton ystäville.
Tässä reseptissä tutustutaan orzoon, joka on muun muassa Kreikassa suosittu pastalaatu. Orzo muistuttaa ulkonäöltään isoja riisinjyviä ja sitä käyttämällä voi tehdä risoton tapaisia ruokia. Se kestää hyvin kypsennystä eikä ylikypsymisen vaara ole suuri.
Seurakseen pataan orzo saa kalkkunaa, joka ruskistetaan sipulin kanssa ennen orzon ja kanaliemen lisäämistä. Pata haudutetaan kypsäksi kannen alla, eikä sitä tarvitse sekoittaa kuin pari kertaa. Pehmeyttä saadaan lopuksi lisättävästä paksusta jogurtista ja juustosta. Pataan sekoitetaan myös tuoretta pinaattia tuomaan väriä lautaselle.
Yhden padan kalkkunaorzo
Ainesosat
Vaiheet
- Leikkaa kalkkunan rintafilee reilunkokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
-
Paista kalkkunakuutioita pari minuuttia voissa kannellisessa padassa tai kasarissa. Lisää joukkoon sipulit ja mausteet, ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Lisää orzo ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keskilämmöllä kannen alla 12–15 minuuttia, kunnes pasta on juuri ja juuri kypsää. Sekoita pataa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
-
Lisää padan joukkoon jogurtti ja pinaatti. Kuumenna nopeasti. Nosta liedeltä ja lisää parmesaani.