Kaupallinen yhteistyö
Jyväbroiler on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Tasty Travelissimo -blogin Martina

Raikkaasta hodaribuffetista voit koota juuri oman makusi mukaisen annoksen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
70 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hodaribuffet

Ainekset

5
pkt (à 240 g)
Jyväbroiler Kolme Juustoa tai Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola -broilerinakkeja
20
hodarisämpylää

Työvaiheet

Tee ensin kaikki (tai haluamasi) lisukkeet. Grillaa tai kiehauta nakit. Paahda sämpylät lämpimiksi grillissä tai uunissa vasta lopuksi.

Hodaribuffan on Jyväbroilerille kehittänyt Tasty Travelissimo -blogin Martina.

Sipuli-barbeque-hodarit

Ainekset

Barbeque-kastike:
2
dl
ketsuppia
1,5
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
dl
sokeria
1
kynsi
Valkosipulia
0,5
rkl
Worchestershire-kastiketta
1
tl
chilikastiketta (esim. Tabascoa)
1
dl
kolajuomaa
öljyä
paprikajauhetta
suolaa

Työvaiheet

Tee ensin bbq-kastike. Pilko valkosipuli ja kuullota sitä kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kaikki loput kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua kokoon noin 20 minuuttia. Soseuta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Anna kastikkeen jäähtyä.

Coleslaw:

Ainekset

0,5
Varhaiskaali
1
porkkana
1
tl
valkoviinietikkaa
200
g
majoneesia
ripaus
sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa

Työvaiheet

Coleslawn voit tehdä maustumaan sillä aikaa kun BBQ-kastike kiehuu kokoon. Kuori porkkana ja irrota kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Pilko tai raasta kaali ja porkkana pienemmäksi. Sekoita keskenään majoneesi, valkoviinietikka, sokeri, mustapippuri ja suola ja sekoita kastike sitten kaalin ja porkkanan joukkoon. Tarkista maku. Laita paahdettu sipuli tarjoiluastiaan.

Avokado-pekonihodarit

Ainekset

Tomaattisalaatti:
3
tomaattia
50
g
kevätsipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi:
1
pkt (120 g)
Jyväbroiler-broileripekonia
2
avokadoa
1
lime
suolaa

Työvaiheet

Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipulia varsineen. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, hienonnettu kevätsipuli. Mausta pippurilla ja suolalla. Pilko pekoni ja ruskista se pannulla. Kuutioi avokadot, purista niiden sekaan limen mehu ja mausta suolalla.

Kreikkalaiset hodarit

Ainekset

Tsatsiki:
500
g
maustamatonta jogurttia
0,5
kurkku
4
valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
suolaa
Pinaattisipsit:
150
g
tuoretta pinaattia
0,5
dl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
suolaa
pippuria

Työvaiheet

Raasta kurkku ja purista siitä vedet pois. Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita kurkkuraaste ja valkosipuli jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele pinaatti. Pilko lehtiä hieman pienemmiksi, mikäli ne ovat erityisen suuria. Sekoita pinaatin joukkoon öljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinaatteja 200-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä 15-20 minuuttia tai kunnes pinaatinlehdet ovat rapeita ja ruskettuneet hieman.

Juusto-ananashodarit

Ainekset

Ananassalsa:
¼
tuore ananas
0,5
punasipuli
0,5
punainen chili
0,5
ruukku
tuoretta korianteria
1
lime
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi:
juustoraastetta

Työvaiheet

Kuori ja pilko ananas ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kaikki keskenään kulhossa. Mausta limestä puristetulla mehulla sekä suolalla ja pippurilla. Laita juustoraaste tarjoiluastiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2209 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.
     
Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.