Mainos
Jyväbroiler on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Tasty Travelissimo -blogin Martina

Raikkaasta hodaribuffetista voit koota juuri oman makusi mukaisen annoksen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
70 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hodaribuffet

Ainekset

5
pkt (à 240 g)
Jyväbroiler Kolme Juustoa tai Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola -broilerinakkeja
20
hodarisämpylää

Työvaiheet

Tee ensin kaikki (tai haluamasi) lisukkeet. Grillaa tai kiehauta nakit. Paahda sämpylät lämpimiksi grillissä tai uunissa vasta lopuksi.

Hodaribuffan on Jyväbroilerille kehittänyt Tasty Travelissimo -blogin Martina.

Sipuli-barbeque-hodarit

Ainekset

Barbeque-kastike:
2
dl
ketsuppia
1,5
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
dl
sokeria
1
kynsi
Valkosipulia
0,5
rkl
Worchestershire-kastiketta
1
tl
chilikastiketta (esim. Tabascoa)
1
dl
kolajuomaa
öljyä
paprikajauhetta
suolaa

Työvaiheet

Tee ensin bbq-kastike. Pilko valkosipuli ja kuullota sitä kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kaikki loput kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua kokoon noin 20 minuuttia. Soseuta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Anna kastikkeen jäähtyä.

Coleslaw:

Ainekset

0,5
Varhaiskaali
1
porkkana
1
tl
valkoviinietikkaa
200
g
majoneesia
ripaus
sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa

Työvaiheet

Coleslawn voit tehdä maustumaan sillä aikaa kun BBQ-kastike kiehuu kokoon. Kuori porkkana ja irrota kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Pilko tai raasta kaali ja porkkana pienemmäksi. Sekoita keskenään majoneesi, valkoviinietikka, sokeri, mustapippuri ja suola ja sekoita kastike sitten kaalin ja porkkanan joukkoon. Tarkista maku. Laita paahdettu sipuli tarjoiluastiaan.

Avokado-pekonihodarit

Ainekset

Tomaattisalaatti:
3
tomaattia
50
g
kevätsipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi:
1
pkt (120 g)
Jyväbroiler-broileripekonia
2
avokadoa
1
lime
suolaa

Työvaiheet

Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipulia varsineen. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, hienonnettu kevätsipuli. Mausta pippurilla ja suolalla. Pilko pekoni ja ruskista se pannulla. Kuutioi avokadot, purista niiden sekaan limen mehu ja mausta suolalla.

Kreikkalaiset hodarit

Ainekset

Tsatsiki:
500
g
maustamatonta jogurttia
0,5
kurkku
4
valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
suolaa
Pinaattisipsit:
150
g
tuoretta pinaattia
0,5
dl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
suolaa
pippuria

Työvaiheet

Raasta kurkku ja purista siitä vedet pois. Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita kurkkuraaste ja valkosipuli jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele pinaatti. Pilko lehtiä hieman pienemmiksi, mikäli ne ovat erityisen suuria. Sekoita pinaatin joukkoon öljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinaatteja 200-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä 15-20 minuuttia tai kunnes pinaatinlehdet ovat rapeita ja ruskettuneet hieman.

Juusto-ananashodarit

Ainekset

Ananassalsa:
¼
tuore ananas
0,5
punasipuli
0,5
punainen chili
0,5
ruukku
tuoretta korianteria
1
lime
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi:
juustoraastetta

Työvaiheet

Kuori ja pilko ananas ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kaikki keskenään kulhossa. Mausta limestä puristetulla mehulla sekä suolalla ja pippurilla. Laita juustoraaste tarjoiluastiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.