Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Gluteeniton
7:22 | 28.9.2018

Pistaasibroileri ja omenakastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeanmakea pinta tekee broilerinkoivista ihanaa viikonloppuruokaa. Maun salaisuutena ovat hunajassa pyöritellyt pistaasit. Tarjoa broilerit omenakastikkeen ja hunajakasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 15 min
Helppo

Pistaasibroileri ja omenakastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

800
g
broilerinkoipia
2
tl
sormisuolaa
50
g
suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
1
tl
kalakastiketta
Omenakastike
1-2
(100 g)
porkkanaa
1
(100 g)
palsternakkaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
50
g
voita
1
dl
Marsala-viiniä
2 1/2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
4
rkl
omenahilloa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Kermaiset hunajakasvikset
2
(200 g)
palsternakkaa
4
(400 g)
porkkanoita
pala
(400 g)
kurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
60
g
voita
1
rkl
hunajaa
1/4
dl
omenamehua
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
kanelia
1/4
tl
jauhettua muskottipähkinää

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen . Laita broilerinkoivet uunivuokaan ja mausta ne suolalla. Kypsennä uunin alatasolla 50 minuuttia. Tee broilerien kypsyessä kermaiset hunajakasvikset.
  2. Kuori ja paloittele palsternakka, porkkanat ja kurpitsa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Paista kasviksia isossa kattilassa voissa keskilämmöllä 15 minuuttia. Lisää valkosipuli, hunaja ja omenamehu. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää kerma ja mausteet ja anna kerman imeytyä kasviksiin.
  3. Tee omenakastike. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää loput ainekset. Keitä kokoon noin 25 minuuttia.
  4. Tee broilerille mausteseos. Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita ne hunajan, öljyn ja kalakastikkeen kanssa. Ota broilerivuoka uunista, lusikoi mausteseos päälle. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
  5. Siivilöi lopuksi kastike. Tarjoa broilerien ja hunajakasvisten kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
pistaasibroileri
omenakastike
hunajakasvikset
Viikonloppubistro
Kot kot
gluteeniton deli
Broileri

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini