Rapeanmakea pinta tekee broilerinkoivista ihanaa viikonloppuruokaa. Maun salaisuutena ovat hunajassa pyöritellyt pistaasit. Tarjoa broilerit omenakastikkeen ja hunajakasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 15 min
Helppo
Pistaasibroileri ja omenakastike
Ainesosat
800
g
broilerinkoipia
2
tl
sormisuolaa
50
g
suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
1
tl
kalakastiketta
Omenakastike
1-2
(100 g)
porkkanaa
1
(100 g)
palsternakkaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
50
g
voita
1
dl
Marsala-viiniä
2 1/2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
4
rkl
omenahilloa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Kermaiset hunajakasvikset
2
(200 g)
palsternakkaa
4
(400 g)
porkkanoita
pala
(400 g)
kurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
60
g
voita
1
rkl
hunajaa
1/4
dl
omenamehua
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
kanelia
1/4
tl
jauhettua muskottipähkinää
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen . Laita broilerinkoivet uunivuokaan ja mausta ne suolalla. Kypsennä uunin alatasolla 50 minuuttia. Tee broilerien kypsyessä kermaiset hunajakasvikset.
- Kuori ja paloittele palsternakka, porkkanat ja kurpitsa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Paista kasviksia isossa kattilassa voissa keskilämmöllä 15 minuuttia. Lisää valkosipuli, hunaja ja omenamehu. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää kerma ja mausteet ja anna kerman imeytyä kasviksiin.
- Tee omenakastike. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää loput ainekset. Keitä kokoon noin 25 minuuttia.
- Tee broilerille mausteseos. Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita ne hunajan, öljyn ja kalakastikkeen kanssa. Ota broilerivuoka uunista, lusikoi mausteseos päälle. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
- Siivilöi lopuksi kastike. Tarjoa broilerien ja hunajakasvisten kanssa.