Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana pyöritellään majoneesissa ennen grillaamista. Idea voi kuulostaa oudolta, mutta kannattaa kokeilla. Lopputulos on elämäsi mehevin grillikana.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Alabaman kana

Ainekset

1
kg
broilerin paistileikkeitä
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Alabama-kastike
2
dl
majoneesia
1/2
dl
omenamehua
2
rkl
väkiviinaetikkaa
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
rkl
sitruunan mehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota leikkeet huoneenlämpöön 1 tunti ennen grillaamista. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin.
  2. Sivele leikkeet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa leikkeet suoralla lämmöllä melkein kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  3. Laita leikkeet kulhoon ja reilu desi kastiketta päälle ja pyörittele sekaisin. Jatka leikkeiden grillaamista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Tarjoa leikkeet lopun kastikkeen ja vihreiden kasvisten kanssa.

Kommentit (5)

Hmmmm...?

Miksi kastiketta ohjeistetaan tekemään useampi desi, kun sitä työohjeen mukaan käytetään vain ”reilu desi”?

Vierailija

Kastike, lue viimeinen kohta. Tarjoa lopun kastikkeen kanssa.

Tiedoksi sinulle ettei marinadissa ollut kastiketta voi käyttää.

Laktoosia?

Majoneesi ei ole maitoa!

Zazu

Koska kanat marinoidaan kastikkeessa ennen grillaamusta vai välissä?
Toisessa kohtaa lukee ennen grillaamusta ja toisessa 20 min päästä.

Vierailija

Lukekaa ohjeet. Ei niissä.mitään epäselvää ole.

Hyvä terveys on lisännyt 106 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun valmistat myslin itse, voit olla varma siitä, ettei se sisällä liikaa suolaa tai sokeria.

Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Pannumysli

Ainekset

2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
tattarihiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
rkl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet ja siemenet. Rouhi veitsellä pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon yhdessä öljyn ja siirapin kanssa.
  2. Paahda mysliä kuumalla, kuivalla pannulla noin 5–7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita rusinat viimeiseksi joukkoon. Mysli säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman viikon ajan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Suomalainen lohikeitto

Ainekset

200
g
lohta
3
perunaa
1
pieni porkkana
1/2
iso sipuli
6
dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1
laakerinlehti
10
kokonaista maustepippuria
2
dl
kuohukermaa
1/2-1
tl
suolaa
5
vartta
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se perunoita pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyvät samaan aikaan. Laita kylmään veteen odottamaan.
  3. Kuori sipuli, poista kanta ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n siivuiksi. Hienonna tilli.
  4. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kalaliemikuutio ja mausteet, juurekset ja sipuli. Keitä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  5. Lisää kerma ja lohipalat, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Siirrä kattila liedeltä. Lisää suola ja hienonna tilli keiton joukkoon.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 54 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Vain elämää -sarjassa herkutellaan Artun päivänä upeilla grillipihveillä. Voit valmistaa entrecôten myös paistinpannulla.

Dry aged -lihoja on parhaan mehukkuuden ja maun saavuttamiseksi kuivatettu ja mureutettu useita viikkoja. Niitä myydään hyvin varustelluissa ruoka- ja lihakaupoissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Artun dry aged entrecôte ja grillivihannekset

Ainekset

700
g
vähintään 3 viikkoa kuivatettua entrecôteta
suolaa
Grillivihannekset
4
paprikaa (keltaisia ja punaisia)
2
pienikokoista kesäkurpitsaa
1
pieni munakoiso
1
fenkoli
suolaa ja mustapippuria (myllystä rouhittuna)
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Leikkaa siitä neljä pihviä.
  2. Tee ensin grillivihannekset. Huuhdo kaikki vihannekset ja kuumenna joko paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Paahda kokonaisia paprikoita ilman öljyä kuumalla pannulla, kunnes niiden pinta on lähes kauttaaltaan musta. Siirrä ne kuumina kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä noin 15 minuuttia.
  3. Kun paprikat jäähtyvät, viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin noin viisi senttiä paksuiksi siivuiksi. Tee fenkolista samanlaisia siivuja. Grillaa tai paista fenkoli- ja kesäkurpitsasiivuja noin minuutti per puoli. Siirrä ne keittiöpyyhkeet päälle. Älä laita siivuja päällekkäin, muuten niistä tulee kosteita.
  4. Viipaloi munakoiso pitkittäin samanlaisiksi siivuiksi. Paahda ne samalla tavalla ja siirrä myös syrjään.
  5. Kuori jäähtyneet paprikat käsin. Paahtunut kuori irtoaa helposti. Viipaloi isoihin paloihin. Siirrä kaikki vihannekset isoon kulhoon.
  6. Ota puolet basilikan lehdistä ja murskaa ne morttelissa. Lisää suolaa, pippuria ja noin 8 ruokalusikallista oliiviöljyä sekä etikka. Kaada yrttiöljy vihannesten päälle ja sekoita. Lisää loput basilikanlehdet kokonaisina sekaan. Viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohuiksi siivuiksi ja lisää vihannesten joukkoon.
  7. Paista sitten entrecôtet. Lämmitä paistinpannu tai grilli hyvin kuumaksi. Hiero pihvien pintaan runsaasti suolaa. Ole antelias, sillä osa suolasta irtoaa kypsennettäessä.
  8. Paista pihvit nopeasti molemmilta puolilta hyvin kovassa lämmössä. Alenna sitten levyn lämpöä tai siirrä pihvit grillissä kohtaan, jossa lämpö on epäsuoraa. Siirrä pihvejä mielummin pihdeillä kuin haarukalla, jotta pinta ei rikkoudu eivätkä lihanesteet pääse karkaamaan. Kiinnitä yhteen pihviin lihalämpömittari, ja jatka kypsennystä, kunnes sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa kokonaisina tai paloiksi leikattuna vihannesten kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi grillata vihannesten joukkoon myös parsaa tai muita sesonkivihanneksia.

Kommentit (0)