Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kananpojan herkkuleikkeessä on paprikatahnaa sydämenä ja pekonia peittona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Andalusialaiset kananpojan paistileikkeet

Ainekset

6
kananpojan paistileikettä
1 1/2
tl
suolaa
Paprikatahna
1
punainen paprika
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
dl
kuorellisia manteleita
2
tl
sriracha-kastiketta
Lisäksi
4
tomaattia
1
pkt
(170 g) pekonia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuivaa paistileikkeiden pinta paperilla. Avaa leikkeet auki työlaudalla ja suolaa lihan pinta.
  2. Tee paprikatahna monitoimikoneessa. Pese ja halkaise paprika, poista kota ja siemenet. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda manteleita 3 minuuttia paistinpannussa tai kunnes ne saavat väriä. Jauha kaikki aineet monitoimikoneessa tahnaksi.
  3. Levitä tahnaa leikkeiden sisään ja taita leikkeet takaisin paistin muotoon. Jos tahnaa jää yli, voit käyttää sen leivän levitteenä. Kiedo pekonit leikkeiden ympärille.
  4. Paista leikkeisiin väriä kuumassa paistinpannussa noin 5 minuuttia.
  5. Viipaloi tomaatit ja levitä ne uunivuoan pohjalle. Nosta leikkeet päälle. Kypsennä leikkeitä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki Voit tehdä ruuan myös grillissä. Grillaa leikkeisiin väriä ensin suoralla lämmöllä ja jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes broileri on mehevän kypsää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1126 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Mausteinen jugurttibroileri muhii uunissa. Suurusta lopuksi kastike tasaiseksi ja mausta tuoreella korianterilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Jugurttibroileri

Ainekset

4
maustamatonta broilerin koipireittä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2–4
valkosipulinkynttä
40
g
inkivääriä
2
rkl
öljyä
1
rkl
korianterin siemeniä
1
tl
juustokuminaa
6+2
dl
maustamatonta jugurttia
4–5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
tl
maissitärkkelystä
1
tlk (380/ 230 g)
kikherneitä
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
lime lohkoina

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Pyyhi koivet kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna valkosipulit ja kuori ja suikaloi inkivääri. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy isolla, uunin kestävällä pannulla tai padassa. Laita koivet kuumaan öljyyn nahkapuoli alaspäin, ruskista noin 10 minuuttia. Ota kanat pannulta sivuun.
  3. Paista valkosipulia, inkivääriä ja mausteita 1–2 minuuttia. Lisää joukkoon 6 dl jugurttia ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Laita kanankoivet takaisin pannulle paistopinta ylöspäin ja lisää vettä, kunnes koivet peittyvät. Murenna joukkoon liemikuutio. Laita pannu uuniin ja kypsennä 1 tunti. Lisää joukkoon vettä tarvittaessa.
  5. Ota pannu uunista ja nosta koivet pois kastikkeesta. Laita pannu liedelle. Sekoita pienessä kipossa 2 dl jugurttia ja maissitärkkelys suurukseksi. Sekoita se kastikkeeseen, kiehauta ja lisää joukkoon valutetut kikherneet ja koipireidet.
  6. Hienonna korianteri ja lohko limet. Lisää ne ruuan päälle tarjoillessa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tulinen piri-pirikastike antaa uunikanalle luonnetta. Perunat kypsyvät samassa astiassa tipun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Piri-pirikana

Ainekset

1
kokonainen (luomu)broileri (n. 2 kg)
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
PIRI-PIRIKASTIKE
2
valkosipulinkynttä
2–4
chilipalkoa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
sormisuolaa
1
tl
fariinisokeria
2
rkl
punaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Tee piri-pirikastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chilit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulit ja chilit ja kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää oregano ja paprika ja kääntele hetki, jotta maut irtoavat mausteista. Laita seos tehosekoittimeen, lisää suola, sokeri ja etikka. Soseuta tasaiseksi. Kaada puolet kastikkeesta pieneen tarjoilukulhoon ja siirrä sivuun
    odottamaan.
  3. Laita broileri isoon uunivuokaan ja hiero piri-pirikastike sen pintaan. Kypsennä uunissa 50 minuuttia ja valele broileria vuokaan valuneella kastikkeella noin 15 minuutin välein.
  4. Pese tai kuori perunat ja halkaise ne pitkittäin. Kun broileri on ollut uunissa 50 minuuttia, laita perunat samaan vuokaan. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna broilerin ja perunoiden paahtua noin 35 minuuttia, kunnes molemmat ovat kypsiä. Tarkista lihan kypsyys paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta tai kun lihasta tihkuva neste on kirkasta.
  5. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Tarjoa piri-pirikastikkeen kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vatkattu feta on mukavan hapanta, ilmavan paksua ja helppo tehdä. Se sopii loistavasti grillattujen sienivartaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat ja vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen.Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
½
rkl
hunajaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.