Marinoi siivet makeantulisessa marinadissa ja sivele pintaan suklaaglaseeraus.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 3 t
Vaikeustaso
Helppo
Suklaiset wingsit
Ainekset
1
kg
broilerinsiipiä
Marinadi
2
limetin mehu
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
ruokosokeria
2
tl
worcesterkastiketta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
cayennepippuria
Glaseerauskastike
marinadiliemi
50
g
voita
50
g
tummaa suklaata (70 %)
Karpaloketsuppi
1
salottisipuli
3-4
dl (200 g)
karpaloita
1
dl
punaviinietikkaa
1/2
dl
sokeria
2
pehmeävartista timjaminoksaa
1/2
tl
nelimaustetta
1/4
tl
cayennepippuria
1/4
tl
suolaa
Työvaiheet
- Tee marinadi. purista limetit kulhoon. kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää muut marinadin ainekset ja sekoita. Laita siivet liemeen ja astia jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
- Tee sillä aikaa karpalomajoneesi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Mittaa kaikki aineet kattilaan. Hauduta hiljalleen 20 minuuttia.
- Soseuta ketsuppi. Painele sose tiheän siivilän läpi, jos haluat siitä sileämpää. Säilytä ketsuppi kylmässä. Karpaloketsuppi säilyy jääkaapissa hyvänä jopa kuukauden.
- Siivilöi marinadiliemi kattilaan. Keitä lientä muutama minuutti, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Kuutioi voi ja sekoita se liemeen. Paloittele suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna grilli. Grillaa siipiä kaasugrillissä keskilämmöllä tai hiiligrillissä epäsuoralla tulella noin 5-10 minuuttia molemmin puolin. Sivele siivet suklaakastikkeella ja valele karpaloketsupilla.