Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voit kypsentää tahmeat broilerinsiivet grillissä tai uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahmeat broilerinsiivet

Ainekset

800
g
broilerinsiipiä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1
miedohko chilipalko
3
rkl
appelsiinimarmeladia
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
Tarjoiluun
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili. Laita valkosipuli ja chili kulhoon. Lisää muut marinadin aineet. Sekoita. Lisää kanansiivet ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
  2. Paista siivet grillissä tai 225-asteisessa uunissa, 35 minuuttia tai kunnes siivet ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä työntämällä veitsenkärki siiven paksuimpaan kohtaan. Jos sisältä tuleva neste on kirkasta, liha on kypsää.
  3. Hienonna korianteria broilerinsiiville tarjoiluvaiheessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Purkitetut savumuikut ovat loistava hätävara mökille! Ne maistuvat niin salaateissa, leivän päällä kuin kalatahnoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikku-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa keitettynä
150
g
pensaspapuja
1
sitruuna
1
punasipuli
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
1
prk (170/200 g)
savustettuja muikkuja

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. (Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.)

  2. Kuumenna grilli valmiiksi.

  3. Leikkaa pavuista kannat pois. Keitä papu- ja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä. Taputtele pavut talouspaperilla kuiviksi.

  4. Puolita sitruuna. Puolita, kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.

  5. Nostele pavut ja sitruunanpuolikkaat grilliin. Anna sitruunoiden paahtua rauhassa. Papuja voit käännellä sitä mukaa, kun niihin ilmestyy grilliraitoja.

  6. Kun pavut ovat valmiita, nosta ne kulhoon. Purista sitruunoista mehu ja lisää joukkoon. Lisää perunat, sipulit, öljy, hunaja, sinappi ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää muikut ja kääntele varovasti sekaisin.

Vinkki Voit halutessasi grillata myös perunat yhdessä papujen ja sitruunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillibanoffee

Ainekset

2
banaania
2
dl
kuohukermaa
100
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
8
kaurakeksiä
1
dl
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.

  4. Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.

  5. Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Yhdistä salaatissa sekä pieniä että isoja tomaatteja. Pihvitomaatit pysyvät grillissä hyvin kasassa. Mozzarellan sijaan salaattiin sopii myös burrata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu caprese

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
2
palloa (250 g)
bufalamozzarellaa
YRTTIÖLJY
1
ruukku basilikaa
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Tee yrttiöljy. Saksi basilikanoksat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Paloittele tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isot tomaatit voi puolittaa tai viipaloida.

  4. Grillaa tomaatit kunnolla raidallisiksi.

  5. Nostele tomaatit vadille. Valuta mozzarella ja revi juusto vadille. Valuta yrttiöljy tomaattien ja juuston päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Ilkka Uusivuori ja Johanna Lätti ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rakuunakana

Ainekset

400
g
broilerin sisäfileitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
broilerimaustetta
½
tl
mustapippuria
4
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
rkl
kanafondia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
LISÄKSI
4
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (0)