Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
45 min + marinoituminen 2 h
Helppo
Kana-yakitorivartaat
Ainesosat
600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
1½
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria
Vaiheet
- Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
- Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
- Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
- Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.