Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

BBQ-majoneesissa marinoitua kanaa ja pikkelöidyt vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Majoneesimarinoitu kana

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
salaatinkerää (esim. jääsalaatti tai lollo rosso)
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
BBQ-marinadi
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia (sim. Hellmann's tai Kraft)
2
tl
worcesterkastiketta
1
tl
chilikastiketta
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin BBQ-marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita majoneesi, valkosipuli ja mausteet. Kääntele lihat marinadin joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  2. Valmista pikkelöidyt vihannekset broilerin maustuessa (ks. ohje alla).
  3. Kuumenna grilli keskilämmölle. Pyyhi rintafileet puhatiksi marinadista ja grillaa noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Jos käytät paistolämpömittaria, lihan sisälämpötilan tulisi olla 72 astetta. Anna vetäytyä lämpimässä paikassa, esimerkiksi astiassa kannen alla 10 minuuttia.
  4. Revi salaatti kulhoon. Sekoita oliiviöljy joukkoon. Lisää valutetut pikkelöidyt vihannekset.
  5. Viipaloi broilerinfileet ja asettele ne salaattipedille. Mausta suolalla.

Pikkelöidyt vihannekset

Ainekset

1
punasipuli
8
vihreää parsaa
8
retiisiä
4
tomaattia
1/2
kurkkua
Liemi
3
dl
vettä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
korianterinsiemeniä
6
kokonaista mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Kuor sipuli. Paloittele vihannekset suupalan kokoisiksi. Upota ne liemeen ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  3. Nosta kasvikset liemestä.(4 annosta, 5 min + jäähtyminen 30 min + maustuminen 30 min)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pesto tarkoittaa suoraan käännettynä murskattua tai survottua. Tällä kertaa maukas ja helppo pesto valmistuu paahdetuista tölkkipaprikoista. Sekoita pastaan ja nauti! 

Timjamin lehtien paahtaminen tuo ihanaa makua pestoon.

Juusto kannattaa käännellä peston joukkoon vasta ihan loppuvaiheessa, jotta sen rasva ei erotu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapesto

Ainekset

1
prk (noin 450 g)
paahdettuja paprikoita
½
ruukkua
timjamia
1
valkosipulinkynsi
2
dl
hasselpähkinöitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Valuta paprikat liemestä. Irrota timjamista lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti.
  2. Paahda hasselpähkinät ja timjamin lehdet kuivassa, kuumassa pannussa. Sekoita tehosekoittimessa paprikoiden ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele juustoraaste joukkoon.
  3. Tarjoa esimerkiksi pastan kastikkeena.

Kommentit (2)

Vierailija

Vinkkejä timjamin lehtien irrottamiseen?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Nappaa korsi yrttiä ja riivi lehdet "vastakarvaan"! Tämä on näppärin keino, joka tulee mieleen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Broilerin paistileikkeet saavat makunsa ja mehevyytensä fetatäytteestä, jossa on kunnolla valkosipulia ja sitruunaa. Mikä parasta, ruoka on valmista reilussa puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset paistileikkeet

Ainekset

600
g
broilerin paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Täyte
50
g
voita
3
valkosipulinkynttä
100
g
fetaa
½
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia ja kasviksia

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Siirrä puolet valkosipulivoista sivuun.
  3. Murenna feta lopun valkosipulivoin joukkoon. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja lisää joukkoon. Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa paistileikkeet kyljestä auki. Työnnä sisään täytettä ja sulje hammastikuilla.
  5. Kuumenna jäljelle jäänyt valkosipulivoi pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin, yhteensä 15–20 minuuttia. Poista tikut.
  6. Tarjoa tsatsikin ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Paistileikkeet voi myös hauduttaa. Tee pikakastike lisäämällä pannulle 200 g valkosipulituorejuustoa ja 2 dl kermaa. Hauduta paistamisen jälkeen vielä 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Kumma kun melkein joka ohjeessa on monta valkosipulin kynttä käytettävä. Eikö osata tehdä maistuvia ruokia, kun pitää valkosipulilla muut maut peittää?