klo 13:37 | 26.6.2015

BBQ-majoneesissa marinoitua kanaa ja pikkelöidyt vihannekset.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Majoneesimarinoitu kana
Ainekset
4
broilerin rintafileetä
2
salaatinkerää (esim. jääsalaatti tai lollo rosso)
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
BBQ-marinadi
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia (sim. Hellmann's tai Kraft)
2
tl
worcesterkastiketta
1
tl
chilikastiketta
1
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Tee ensin BBQ-marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita majoneesi, valkosipuli ja mausteet. Kääntele lihat marinadin joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Valmista pikkelöidyt vihannekset broilerin maustuessa (ks. ohje alla).
- Kuumenna grilli keskilämmölle. Pyyhi rintafileet puhatiksi marinadista ja grillaa noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Jos käytät paistolämpömittaria, lihan sisälämpötilan tulisi olla 72 astetta. Anna vetäytyä lämpimässä paikassa, esimerkiksi astiassa kannen alla 10 minuuttia.
- Revi salaatti kulhoon. Sekoita oliiviöljy joukkoon. Lisää valutetut pikkelöidyt vihannekset.
- Viipaloi broilerinfileet ja asettele ne salaattipedille. Mausta suolalla.
Pikkelöidyt vihannekset
Ainekset
1
punasipuli
8
vihreää parsaa
8
retiisiä
4
tomaattia
1/2
kurkkua
Liemi
3
dl
vettä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
korianterinsiemeniä
6
kokonaista mustapippuria
Työvaiheet
- Tee ensin liemi. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Kuor sipuli. Paloittele vihannekset suupalan kokoisiksi. Upota ne liemeen ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- Nosta kasvikset liemestä.(4 annosta, 5 min + jäähtyminen 30 min + maustuminen 30 min)