Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Teriyakimarinadi tekee grillibroilerista herkullista. Tarjoa se lämpimänä kesäkaalista valmistetulla salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

4
broilerinfileetä
3
rkl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Kaalisalaattipeti
½
kesäkaalia
1
ruukku
korianteria
100
g
vuonankaalia
2
limettiä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyakikastike, siirappi, seesamiöljy ja soijakastike isossa kulhossa. Taputtele broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi ja pyöräytä ne marinadin joukkoon. Anna broilerin marinoitua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia. (Jos marinoit broilerin jääkaapissa, nosta se takaisin huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.)

  2. Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Riivi yrttiruukusta lehdet. Purista limeistä mehu kulhon pohjalle. Mittaa öljy ja suola mehun joukkoon. Sekoita kaalisuikaleet, vuonankaali ja korianteri joukkoon.

  3. Kuumenna grilli. Grillaa broilerinfileet parilalla tai ritilällä niin, että ne saavat kauniit grillausraidat. Sivele kerros marinadia kypsennyksen aluksi broilerinfileiden pintaan. Heitä loppu marinadi pois ja anna broilerin kypsyä läpikypsäksi grillissä epäsuoralla lämmöllä. Voit varmistaa broilerin kypsyyden halkaisemalla yhden fileen paksuimmasta kohdastaan.

  4. Jaa salaattipohja neljälle lautaselle. Viipaloi broilerinfileet ja nosta ne salaattipedille. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylvetä maksat marsalaviinissä ja tee jauhemaksapihvejä, jotka tarjoat pikkuisilla paahtoleivillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerinmaksatoastit

Ainekset

300
g
(tuoretta) broilerinmaksaa
½
dl
marsalaviiniä
1
salottisipuli
1
rkl
öljyä
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
2
rkl
ranskankermaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
12
viipaletta vehnäpaahtoleipää
1
dl
ranskankermaa
25
g
voita paistamiseen
12
salvian lehteä
Karamellisoidut sipulit ja puolukat
3
salottisipulia
1
rkl
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Kääntele broilerinmaksat marsalan kanssa kulhossa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
  2. Kuori ja viipaloi 4 salottisipulia. Kuullota ne öljyssä pannussa miedolla lämmöllä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Ota ¼ sipuleista pois pannusta ja jatka karamellisoimalla pannuun jäävät sipulit. Lisää fariinisokeri ja suola pannuun ja kuumenna noin 5 minuuttia tai kunnes fariinisokeri on sulanut. Lisää puolukat ja siirrä pannu pois liedeltä. Lusikoi sipulipuolukkaseos pieneen kulhoon ja pyyhkäise pannu talouspaperilla puhtaaksi.

  3. Valuta broilerinmaksat talouspaperin päällä. Murenna kuivahtanut leipäviipale muutamaan osaan ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää maksat, erikseen otettu paistettu sipuli, ranskankerma, muna, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.

  4. Ota paahtoleipäviipaleista muotilla tai juomalasilla pyöreitä leipäsiä. Paahda ne halutessasi uunissa tai leivänpaahtimessa. Sipaise leiville ohuelti ranskankermaa.

  5. Kuumenna voi pannussa. Jaa maksaseos pannuun reilun ruokalusikallisen kokoisiksi minipihveiksi. Paista noin ½ minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvit leiville sellaisinaan tai puolitettuina. Lusikoi karamellisoitua sipulia ja puolukkaa päälle. Viimeistele tuoreella salvialla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen broilerinmaksapasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
400
g
pastaa
60
g
parmesaania
4
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista viherpippuria
1
rkl
voita
2
timjaminoksaa
1
tl
suolaa
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.

  3. Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.

  4. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin minuutti molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Maksat saavat jäädä kypsyysasteeltaan mediumiksi eli sisältä punertaviksi. Siirrä maksat pois pannusta.

  5. Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

  6. Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

20 minuuttia uunissa tekee palsternakkaveneille taikoja ja saa ne paahtumaan toffeisen sitkaiksi. Tarjoa palsternakat pekonivinegretin, sinihomejuuston ja rucolan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin palsternakkasalaatti ja pekonivinegretti

Ainekset

5–6
(900 g)
palsternakkaa
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lämmin pekonivinegretti
1
pkt (150 g)
pekonia
4
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
rucolaa
100
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Pese palsternakat juuresharjalla. Leikkaa pois kanta ja viipaloi palsternakat pitkiksi venemäisiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille, valuta pinnalle öljy ja lisää mausteet.

  3. Paahda palsternakkoja uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  4. Suikaloi pekoni ja laita se kylmään pannuun. Paista pekoni rapeaksi, noin 8–10 minuuttia. Lisää etikka pannuun. Anna kiehahtaa ja lisää öljy. Mausta vinegretti pippurilla ja pidä lämpimänä.

  5. Laita palsternakat vadille. Valuta päälle lämmintä vingrettiä. Revi joukkoon rucolaa ja murenna lopuksi sinihomejuusto palsternakkojen päälle. Tarjoa heti.

Vinkki Halutessasi paahda palsternakan kanssa samassa ajassa kypsyviä juureksia, kuten porkkanaa.

Kommentit (0)