Aniko Lehtinen on olutharrastaja, joka maustaa oluella jopa peston. Hänen broilerivinkkinsä on grillata ensin fileisiin paahteinen pinta, jonka jälkeen fileet sivellään pestolla, kääräistään folioon ja kypsennetään meheviksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo
Grillatut broilerinfileet ja aasialainen olutpesto
Ainesosat
4
broilerin rintafileetä
Aasialainen olutpesto
1
rkl
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1/2
(luomu)appelsiinin kuori ja mehu
1
ruukku persiljaa
1
ruukku basilikaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
4
rkl
palmu- tai ruokosokeria
1/2
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
saison-olutta
Vaiheet
- Kuori inkivääri ja valkosipulit. Huuhdo appelsiini, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita tehosekoittimessa kaikki kastikkeen aineet olutta lukuun ottamatta. Lisää olut ja tarkista peston maku.
- Grillaa broilereihin kaunis pinta grillissä. Sivele pestoa fileille. Voit jättää osan pestosta kypsien fileiden päälle laitettavaksi. Kääri fileet folioon. Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä grillissä, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta, noin 15 minuuttia.
- Tarjoa loppu pesto valmiiden fileiden päälle.