Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3415 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa grillibroileri italialaisen sitruunaöljy-oreganokastikkeen salmoriglion kanssa ja grillaa seuraksi steakhouse-salaatti, joka maistuu sinihomejuustolla ryyditetyn majoneesin kanssa.

Sommelier Samuil Angelovin viinisuositus annokselle: Keskitäyteläinen, raikas ja mausteinen chianti, kuten Castiglioni Chianti 2014, 11,99 e, on loistovalinta yrttisen kanan seuraan. Myös runsas ja rehevä valkoviini, kuten Domaine de l’Aigle Limoux Chardonnay 2014, 19,90 e, toimii oreganolla maustetun kanan kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + marinointi
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanaa salmoriglio ja steakhouse-salaatti

Ainekset

4
kanan tai broilerin nahallista rintaleikettä
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oreganoa hienonnettua
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
Salmoriglio-kastike
1
tuuhea ruukku oreganoa
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna oregano. Laita ne muovipussiin. Lisää öljy, mustapippuri ja rintaleikkeet. Kääntele niin, että marinadi levittyy kauttaaltaan lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Pyyhi marinadi rintaleikkeiden pinnalta. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan niin, että se ei osu luuhun. Grillaa ensin suoralla lämmöllä. Kääntele kanoja ahkerasti. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä. Kanat kypsyvät noin 25 minuutissa. Liha on kypsää, kun mittari osoittaa 75 astetta. Voit myös tarkistaa kypsyyden painamalla rintaleikettä veitsenkärjellä tai terävällä tikulla. Kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Mausta kypsät rintaleikkeet suolalla ja mustapippurilla.
  3. Valmistele lisukkeeksi tuleva steakhouse-salaatti. Tee myös salmoriglio-kastike kanojen kypsyessä. Hienonna oregano. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori sitruunankuoren keltainen osa sitrusraastimella, raastimella tai terävällä veitsellä. Sekoita ainekset oliiviöljyn kanssa. Lusikoi seosta kypsien, kuumien rintaleikkeiden päälle. Tarjoa steakhouse-salaatin kanssa.

Vinkki! Voit myös grillata rintaleikkeisiin kauniin värin kuumassa grillissä ja jatkaa kypsennystä 175-asteisessa uunissa. Rintaleikkeet kypsyvät noin 20 minuutissa.

Steakhouse-salaatti

Ainekset

2
kerää
baby gem- eli sydänsalaattia
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
dl
majoneesia
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
tabascoa tai srirachaa
½
tl
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
100
g
sinihomejuustoa
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Kuori valkosipulit ja hienonna ne hyvin. Sekoita valkosipuli, majoneesi, viinietikka ja mausteet keskenään. Murustele sinihomejuusto ja hienonna ruohosipuli. Kääntele ne kastikkeeseen.
  2. Puolita salaatit. Paista niihin nopeasti parilaraidat kuumalla grilliparilalla tai hiilloksella. Valuta päälle kastiketta.

Valmistusaika: 15 min.

Kommentit (2)

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Tästä reseptistä on tullut kesän hitti. Joskus kanalla joskus lihalla. Tosi vaivaton valmistaa, mutta hienot makuyhdistelmät. Kiitos :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Mukavaa kuulla Sari :) Sait meidät hyvälle mielelle! Hauskoja kokkailuja ja muutenkin maukasta kesää!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3415 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3415 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.