Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.

Broilerit kylpevät inkiväärin, savupaprikan, korianterin ja valkosipulin maustamassa marinadissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Korianterikanaa vartaassa

Ainekset

4
broilerinfileetä
Marinadi
1
ruukku korianteria
1
solomillo-valkosipuli
3
cm
Pala inkivääriä raastettuna
1
mieto chili
2
limetin kuori + mehu
1/2
appelsiinin mehu + kuori
1
tl
espanjalaista mietoa savupaprikaa (esim.Santa Maria)
1
tl
sokeria
1 1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna korianteri. Ota pari hyppysellistä lehtiä talteen.
  2. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoinen osa. Hienonna chili. Raasta limetin kuoret ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
  3. Paloittele broilerin rintafileet varraspaloiksi tai laita kokonaisina marinoitumaan 4 tunniksi.
  4. Ota broilerit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Pyyhi marinadi pois. Jos kypsennät fileet kokonaisina, paahda epäsuoralla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä.
  5. Kääntele muutaman kerran grillaamisen aikana. Jos teet vartaita, kypsennysaika on hieman lyhyempi.
  6. Ripottele kypsien  broilerien päälle tuoretta korianteria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahda persikoihin rusketusraidat ja tee niistä kastike grillibrielle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu brie ja persikkakastike

Ainekset

500
g:n kiekko
briejuustoa
4
viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
Grillattu persikkakastike
4
persikkaa tai nektariinia
2
rkl
voita
2
rosmariininoksaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
4
rkl
pähkinöitä rouhittuna
(2–3
persikkaa tai nektariinia)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Lohko persikat ja poista kivet. Grillaa hedelmiin nopeasti makuraidat grillissä. Sulata voi pannussa, lisää persikat ja rosmariini ja paista 3–4 minuuttia. Lisää sokeri, hunaja ja suola ja jatka paistamista muutama minuutti. Painele samalla persikat lastalla soseeksi. Jos haluat sileää kastiketta, soseuta se vielä kulhossa sauvasekoittimella.

  2. Hiero juustoon ja leipiin oliiviöljyä. Grillaa juustoa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Käännä varovasti, ettei juusto repeä kääntämisen aikana. Grillaa leipiä muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita.

  3. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi.

  4. Laita juusto tarjoiluvadille ja koristele halutessasi grillatuilla hedelmillä. Tarjoa juusto lämpimänä persikkakastikkeen, leivän ja pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Täytä nieriä limetillä, parsalla ja varhaiskaalilla ja grillaa kesän mehevin kala. Muista laittaa labneh valumaan jo valmistusta edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min + labneh 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty grillinieriä, yrttiperunat ja labneh

Ainekset

1
perattu nieriä (n. 1½ kg)
2
limettiä
1
tl + ½ tl
suolaa
1
nippu
parsaa
1
varhaiskaali
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Yrttiperunat
1
kg
varhaisperunoita
1
dl
yrttejä hienonnettuna (basilikaa, tilliä ja lehtipersiljaa)
½
dl
öljyä
½
dl
sitruunanmehua
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Ruohosipulilabneh
5
dl
turkkilaista jogurttia
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin valmistus päivää ennen kalan valmistusta päivänä. Pane jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla, pane päälle kevyt paino ja nosta reunalliseen vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna valua 12 tuntia.

  2. Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin.

  3. Marinoi perunat. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise perunat ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki perunoiden aineet kulhossa.

  4. Pyyhi nieriä talouspaperilla ja laita öljyttyyn foliovuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Hiero 1 tl suolaa kalan pintaan ja vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalan pintaan. Pese ja viipaloi limetit, työnnä viipaleita viiltoihin ja kalan vatsaan.

  5. Viipaloi kaali. Poista parsojen puumainen tyvi ja pilko varret 2–3 osaan. Paista kaalia ja parsaa öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta suolalla. Täytä kala seoksella.

  6. Grillaa kalaa kohtalaisella lämmöllä kuvun alla tai paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa yrttiperunoiden ja labnehin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Hapokkaat raparperinvarret antavat vinkeää makua esimerkiksi salaatteihin, paistoksiin ja kastikkeisiin. Puhtaalta paikalta kerätyt kurtturuusun terälehdet käyvät mausteeksi ja somisteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamibroileri ja raparperikuskus

Ainekset

1
pkt (480 g)
broilerin sisäfileitä
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
½
sitruunan mehu
Raparperikuskus
8
aprikoosia
2
raparperinvartta
2
kesäpunasipulia varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuskusia
1
rkl
hunajaa
3–4
dl
kiehuvaa vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
syötäviä kukkia (esim. puhtaalta paikalta kerättyjä kurtturuusuja)

Työvaiheet

  1. Tee kuskus. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Viipaloi raparperit ja sipulit. Kuullota sipulia öljyssä minuutti, lisää aprikoosit ja paista 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää raparperit, kuskus ja hunaja sekä 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa ½– 1 dl kuumaa vettä. Mausta kuskus suolalla.

  2. Kuivaa broilerit ja paista niitä öljyssä pannussa keskilämmöllä 8–10 minuuttia välillä käännellen.

  3. Hienonna timjami. Mausta broilerit suolalla ja timjamilla. Purista sitruunamehu kuumaan pannuun, kiehauta ja anna haihtua.

  4. Koristele annokset syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 156 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaali ja makuvoi

Ainekset

1
iso varhaiskaali
1–2
tl
sormisuolaa
Makuvoi
100
g
huoneenlämpöistä voita
3
anjovisfileetä tai 1 rkl kalakastiketta
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
½
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.

  2. Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.

  3. Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.

Kommentit (3)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla lämmöllä, lisää loppuvaiheessa sokeria tai hunajaa, sekä yrttejä jos haluat.

Näin kaalista ei tule hiiltynyttä, mutta kuitenkin erittäin maukasta.

Helena

Rakastan varhaiskaalta! Se toimii koko kevään salaattina erilaisin kastikkein ja wokkiruuan osana. Grillattu kaali tulee varmasti osaksi meidän kesämenuta samoin kuin myös muut kaalet, kesä- ja parsakaali. Käytän paljon Sopan reseptejä, ne ovat toimivia ja vailla turhaa piperrystä.

Vierailija

"Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla..."

Tämä ohje toimii varmaankin oikein hyvin jos tehdään kaalilaatikkoa, mutta Sopan reseptissä ei ole paistinpannua, vaan kaali grillataan. Kumma juttu että aina joidenkin täytyy yrittää päteä ja alkaa kirjoitella tänne omia reseptejään. Tehkää oma keittokirja.