Jos broilerin grillaaminen jännittää, kannattaa aloittaa siivistä, sillä ne ovat helppoja grillata!
Broilerin grillaminen jännittää monia, ja raa’an lihan pelossa liha kypsennätään usein hengiltä. Varma niksi on grillata broileriin nopeasti kuumalla rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpö tila 74 astetta. Voit testata kypsyyden myös pistämällä veitsellä lihan paksuimpaan kohtaan. Jos sisältä tirskuva neste on kirkasta, on broileri kypsä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 minuuttia + marinointi väh. 4 tuntia
Helppo
Vietnamilaiset kanansiivet
Ainesosat
1
pkt (800g)
broilerin siipiä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
vettä
2
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
1
tl
vahvaa sinappia
2
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
herneenversoja
1
dl
suolapähkinöitä
1
limetti
Vaiheet
- Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
- Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
- Laita paahtuneet siiv t reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.