Me Naiset on lisännyt 1023 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva Sami Repo

Jos broilerin grillaaminen jännittää, kannattaa aloittaa siivistä, sillä ne ovat helppoja grillata!

Broilerin grillaminen jännittää monia, ja raa’an lihan pelossa liha kypsennätään usein hengiltä. Varma niksi on grillata broileriin nopeasti kuumalla rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpö tila 74 astetta. Voit testata kypsyyden myös pistämällä veitsellä lihan paksuimpaan kohtaan. Jos sisältä tirskuva neste on kirkasta, on broileri kypsä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi väh. 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset kanansiivet

Ainekset

1
pkt (800g)
broilerin siipiä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
vettä
2
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
1
tl
vahvaa sinappia
2
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
herneenversoja
1
dl
suolapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
  4. Laita paahtuneet siiv t reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kantarellit, mozzarella ja pistaasipesto – muutama tarkoin harkittu aines riittää täydelliseen grillipizzaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 12 t/30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa (linkki ohjeeseen työvaiheissa)
3
palloa
(bufala)mozzarellaa
1
l
kantarelleja
1
ruukku
basilikaa
Tomaattikastike
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Pistaasipesto
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
parmesaania raastettuna
2
rkl
suolaamattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee pizzataikina (ks. ohje täältä).
  2. Yhdistä tomaattikastikkeen aineet ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Soseuta peston aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  4. Valuta ja kuivaa mozzarellat huolellisesti. Viipaloi mozzarellat. Leikkaa isot kantarellit muutamaan osaan.
  5.  Kuumenna grilli (ja pizzakivi). Jaa taikina 3 osaan. Muotoile taikinasta ohuita pizzapohjia. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja levitä pizzalle tomaattikastiketta, mozzarellaa ja sieniä. Liu'uta pizza varovasti paperilta grillin parilalle tai pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja kypsennä noin 3–4 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia.
  6. Siirrä valmis pizza lautaselle ja lusikoi pestoa pinnalle.

VINKKI. Pizzakivi tekee pizzanpaistosta jo varsin ammattimaista, mutta parilalla ja ritilälläkin onnistuu, kun lämpötila on hallinnassa. Tärkeintä on huomioida, että runsastäytteiset tai paksupohjaiset pizzat eivät sovellu grilliin. Hillitysti täytteitä ja sopivan ohut, huolella jauhotettu pieni pohja takaavat sen, että pizza kypsyy tasaisesti ja se on helppo siirtää grilliin ja grillistä pois. Täytä pizzat yksi kerrallaan, jotta pohjat eivät vety ennen grilliin pääsyä. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.

San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 10 min + maustuminen 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Zuni Cafén paahdettu kana

Ainekset

1
(1kg)
luomukana tai -broileri
5
oksaa rosmariinia
5
oksaa timjamia
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
  2. Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
  3. Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
  4. Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
  5. Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.