Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Chimichurrikana ja parsakaali

Ainekset

1
kokonainen luomukana (2 kg)
100
g
huoneenlämpöistä voita
2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
12
kiinteää perunaa
2
parsakaalia tai 12 broccoliininvartta
Chimichurri
2 1/2
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa)
1
valkosipulinkynsi
3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
(sormi)suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/4
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee chimichurri. Hienonna yrtit. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki chimichurrin aineet sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä, jos kastike tuntuu paksulta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi kana talouspaperilla sisältä ja päältä. Leikkaa muutama viilto kanan nahkaan ja työnnä voita nahan alle. Hiero suola ja pippuri pintaan. Lisää voinokareita ja muutama lusikallinen chimichurria kanan päälle. Säästä loppu kastike tarjoiluun.
  3. Sido koivet paistilangalla yhteen. Voitele uunivuoka ja siirrä kana vuokaan. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se koiven paksuimpaan kohtaan. Varo osumasta luuhun. Kypsennä kanaa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 180 asteeseen ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia
  4. Harjaa sillä välin perunat puhtaiksi tai kuori ne. Puolita perunat ja laita ne uunivuokaan kanan viereen. Jatka kypsentämistä 25 minuuttia. Valele kanaa ja perunoita vuokaan sulaneella voilla muutaman kerran.
  5. Lisää uuniin nupuiksi irrotetut parsakaalit tai broccolinit. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia tai kunnespaistolämpömittari osoittaa 70 astetta.
  6. Lusikoi loppu chimichurri kanan päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)