Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mehevä ricottalla täytetty broilerinfilee ja rapeaksi paahtuneet parsat ja pekonit toimivat loistavasti samalla lautasella.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricottalla täytetyt broilerinfileet ja paahdetut parsat

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1 rkl voita +
1 rkl
öljyä
Ricotta-minttutäyte
1 1/2
dl
ricottajuustoa
1
tuuhea ruukku
minttua
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
1/4-1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
Paahdettu parsa ja pekoni
500
g
vihreää parsaa
2
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta
pekonia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa broilerin rintafileisiin tasku. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla.
  2. Tee täyte. Kaada ricotta kulhoon. Hienonna minttu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Säästä sitruuna ruuan viimeistelyä varten. Sekoita kaikki täytteen aineet ricottan joukkoon. Jaa täyte broileritaskuihin.
  3. Tee paahdetut parsat ja pekonit. Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsatankoa molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Halutessasi kuori parsojen varret. 
  4. Laita parsat uunivuokaan ja lisää voi pieninä nokareina parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin toiselle puolelle. Laita vuoka toiselle puolelle peltiä. Paahda parsoja ja pekonia 10 minuuttia. 
  6. Paista tällä välin broilerinfileet molemmin puolin kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa niin, että saat pintaan kauniin värin. Muutama minuutti molemmin puolin riittää. 
  7. Siirrä broilerinfileet uunivuokaan parsojen päälle ja kypsennä uunissa 10–15 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Varmista fileiden kypsyys paistolämpömittarilla. Työnnä mittari lihan paksuimpaan kohtaan (ei täytteeseen). Kypsän broilerin sisälämpötila on 72 astetta. Pekonit paahtuvat rapeiksi noin 15–20 minuutissa. Jos ne alkavat tummua liikaa, ota ne aiemmin pois uunista.
  8. Anna broilerin ja parsojen vetäytyä folion alla 5 minuuttia. Purista fileille sitruunamehua ja murustele lopuksi rapeaksi paahtuneet pekonit päälle. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

30 leivosta syntyy suitsait, kun taikinaa riittää koko pellille. Vaahterasiirapin ja banaanin makuyhdistelmä vie jalat alta.

Annoksia
30 palaa
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahterasiirappi-banaanileivokset

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
150
g
voita
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
rkl
kanelia
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
3
kypsää banaania
1
dl
kevytkermaa
Praliini
100
g
mantelilastuja
1 1/2
dl
sokeria
Kuorrutus
50
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
vaahterasiirappia
2-3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisula, kuiva- aineseos, banaanisose ja kerma muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
  3. Tee praliini. Paahda manteliastuja kuivassa pannussa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä mantelilastut lautaselle. Sulata sokeri pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanutta ja vaalean ruskeaa, käännä lämpö pois ja sekoita mantelilastut sokerin joukkoon. Kaada kuuma praliini heti leivinpaperiarkille ohueksi kerrokseksi kovettumaan.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja vaahterasiirappi. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei ole enää juoksevaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle levypohjalle ja leikkaa levy leivoksiksi. Murra kovettuneesta praliinista paloja leivosten koristeiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Sipaise rapeakuorisen maalaisleipäviipaleen päälle erilaisia kasvistahnoja.

Annoksia
4 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahnabaari

Ainekset

Valkopaputahna
2
prk (a 280 g)
valkoisia papuja
(4 valkosipulinkynttä)
2
rkl
sitruunan mehua
1
ruukku
korianteria
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele purkkipavut. Jos käytät valkosipulia, kuori kynnet. Purista sitruunan mehua.
  2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja lorauta öljy joukkoon koneen käydessä. soseuta karkeaksi tahnaksi.

Punajuuritahna

Ainekset

500
g
punajuuria
1 1/2
dl
cashewpähkinöitä tai manteleita
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
väkiviinaetikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. keitä punajuuret kypsiksi. Keskikokoiset punajuuret kypsyvät noin 40 minuutissa. Leikkaa kannat pois ja vedä kuoret irti hieman jäähtyneistä punajuurista. Lohko punajuuret.
  2. Paahda pähkinöitä muutama minuutti paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa.

Avokadotahna

Ainekset

3
avokadoa
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
1/2
dl
avokadoöljyä
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
(pala punaista chiliä)

Työvaiheet

  1. Halkaise ja kuori avokadot, posita kivet. Purista sitruunasta mehu. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Nosta pöytään vihersalaattia ja marinoi kylkeen helpot lisukkeet.

Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Salaattibaari

Ainekset

BB-salaatti bulgurista ja belugalinsseistä
2 1/2
dl
bulguria
1
dl
belugalinssejä
3
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
sitruunan mehua
1
t
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
kurkkua
100
g
fenkolia
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hauduta bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja keitä linssejä 20 minuuttia. Valuta ja lisää bulguriin. Sekoita öljy, mehu ja mausteet lämpimän bulguri-linssiseoksen joukkoon.
  2. Halkaise kurkku. Koverra siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku pieneksi. Leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kasvikset jäähtyneeseen bulguri-linssiseokseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Soijamarinoidut sipulit

Ainekset

1
kg
pieniä sipuleita
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
muscovadosiirappia
1/2
rkl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja keitä vähässä vedessä 3 minuuttia. Halkaise hieman jäähtyneinä.
  2. Yhdistä soijakastike, siirappi ja etikka. Kaada seos sipuleille. Anna maustua viileässä 6 tuntia, mieluiten yön yli. Voit välillä käännellä sipuleita, jotta ne marinoituvat tasaisemmin.
  3. Levitä sipulit uunipellille. Grillaa muutama minuutti uunin grillivastuksen alla. Varo, etteivät sipulit pala. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Parmesaanikesäkurpitsat

Ainekset

900
g
kesäkurpitsaa
1
dl
sitruunan mehua
1
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsat. Jos siemeniä on paljon, koverra ne pois. Leikkaa kesäkurpitsat noin 10 cm:n tikuiksi. Yhdistä sitruunan mehu ja öljy. Kaada liemi kurpitsoille. Marinoi viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi kurpitsan palat öljystä, levitä uunipellille ja ripottele parmesaani päälle. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes juusto sulaa. Ripottele sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Sinappi-jogurttikastike

Ainekset

2
rkl
tuoretta inkivääriä
500
g
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
vahvaa sinappia
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna inkivääri. Yhdistä ainekset. Nosta kastike jääkaappiin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Seesamiporkkanat

Ainekset

1,2
kg
porkkanoita
3
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
seesamiöljyä
1
dl
seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa kannat pois. Leikkaa paksuhkoiksi 8 cm:n tikuiksi kulhoon. Yhdistä appelsiinimehu ja seesamiöljy. Sekoita liemi porkkanoiden joukkoon. Anna marinoitua viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele porkkanoita välillä.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi porkkanat öljystä. kieritä tikut seesaminsiemenissä ja levitä uunipellille. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele kevyesti sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokeile lisukkeeksi välillä muutakin kuin perunaa tai riisiä. Kalan tai kanan seurana ihanan raikkaalta maistuva parsakaali-papusalaatti on ruokaisa lisuke, joka saa lisää puhtia pähkinöistä.

Pähkinäinen parsakaali-soijapapusalaatti

Ainekset

2
parsakaalia
4
dl (300 g)
pakastettuja soijapapuja
suolaa keitinveteen
4
rkl
suolapähkinöitä
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
Kastike
½
dl
maapähkinävoita
1
limetin mehu
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
hunajaa tai vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Paloittele parsakaali pienehköiksi nupuiksi. Ota soijapavut sulamaan.
  2. Kuumenna kattilassa runsaasti vettä kiehuvaksi ja mausta vesi reilusti suolalla. Varaa kattilan viereen kulho, ja täytä se mahdollisimman kylmällä vedellä.
  3. Kaada parsakaalit keitinveteen ja keitä1 minuutti. Poimi parsakaalit reikäkauhalla kylmään veteen, jotta ne eivät jatka kypsymistä.
  4. Keitä soijapapuja ½–1 minuuttia, jotta ne sulavat ja lämpenevät, mutta eivät kypsy. Upota sitten myös pavut kylmään veteen.
  5. Kasvisten jäähtyessä sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  6. Valuta parsakaalit ja pavut hyvin. Sekoita joukkoon pähkinäkastike ja suolapähkinät. Ripottele päälle seesaminsiemenet.

Kommentit (0)