Siipiä lihaisammat kanaherkut syntyvät broilerinkoivista. Kuivamausteseoksella eli rubilla maustetut koivet kypsennetään grillissä ja valellaan buffalokastikkeella. Kyytipojaksi kelpaa luonteikas sinihomejuustodippi.
Buffalokoivet
Ainekset
Työvaiheet
- Hiero rub koipiin ja pakkaa ne esimerkiksi foliovuokaan. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä buffalokastikkeen aineet kasarissa ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi, anna kuplia noin 3 minuuttia, ota liedeltä ja sekoita. Pakkaa kastike purkkiin.
- Sekoita dipin majoneesi, ranskankerma ja etikka, murenna juusto joukkoon. Pakkaa rasiaan.
- Leikkaa varsiselleri tikuiksi, hienonna ruohosipuli. Pakkaa erillisiin rasioihin.
- Valmistele hiillos ja grillaa koipia noin 20 minuuttia käännellen, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Siirrä koivet tarvittaessa epäsuoraan lämpöön, ettei pinta pala. Tarkista kypsyys leikkaamalla viilto koiven paksuimpaan kohtaan: kypsä liha irtoaa helposti luusta, ja lihasta tihkuva neste on kirkasta.
- Lämmitä kastike foliovuoassa tai pienessä kasarissa grillissä.
- Laita koivet vuokaan ja kaada kuuma buffalokastike päälle. Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoa selleritikkujen ja sinihomejuustodipin kera.
Vinkki! Rubin voit tehdä itse sekoittamalla paprika- ja valkosipulijauhetta, oreganoa, cayenne- ja mustapippuria sekä suolaa.
Tuleeko tästä makujen kakofonia, kun jo ennestään vahvasti maustetut koivet dipataan tymäkkään homejuustokastikkeeseen?
Helppo ja hyvä homejuustodippi syntyy ihan pelkästään homejuustosta ja kermaviilistä.