
Paistetut ankanrinnat ovat täydellinen pari kirsikka-timjamikastikkeen kanssa. Oheisella ankan paisto-ohjeella onnistut aina.
Vinkki! Demi-glace-kastikepohja tehdään tummasta espagnolekastikkeesta. Tiiviiksi keitetty, valmis demi-glace on hyvä pohja liharuokien kastikkeille.
Viinisuositus: Tumma kastike yhdistetään yleensä vahvoihin viineihin, mutta ankanliha vaatii viiniltä hedelmäisyyttä. Mainio kokonaisuus syntyy espanjalaisen Gran Cerdon 2018, 14,98 e (tilausvalikoima) kanssa. Viini tehdään pääasiassa Tempranillosta ja siinä on mausteinen ja silti hedelmäinen maku. Hedelmäisyys pitää kokonaisuuden ryhdikkäänä. Jos rohkenet, valitse valkoviini. Vahva ja runsas Mezzacorona Gewürztraminer 2019, 12,98 e, on jännittävä valinta. Sen mausteisuus ja öljymäisyys toimivat timjamin kanssa erityisen hyvin.
Paistetut ankanrinnat ja kirsikka-timjamikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota ankanrinnat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
-
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pyyhi ankanrinnat kuiviksi talouspaperilla. Viillä rasvaan veitsellä ristikko. Mausta suolalla ja viismausteella. Laita rinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Kuumenna pannu. Kun rasva tirisee, voit vähentää lämpöä, jotta rasva ei ala kärytä. Paista kunnes rasvapuoli on rapea ja ruskistunut kauniisti. Käännä fileet ja paista toiselta puolelta, kunnes lihassa on kaunis väri.
-
Työnnä paistolämpömittari lihapalan paksuimpaan kohtaan ja laita lihat uuniin 8–12 minuutiksi, tai kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Voit kypsentää fileet myös kokonaan pannussa, noin 5 minuuttia. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
-
Tee kastike lihan kypsyessä. Kuutioi sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää ensin viini, sitten demi-glace, timjamit ja hillo. Anna kiehua ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes kastike hieman tiivistyy. Mausta pippurilla. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista timjamit.
-
Juuri ennen tarjoilua lisää voi kastikkeeseen. (Koristele voissa paistetuilla kirsikoilla.)
-
Viipaloi ankat ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Missä vaiheessa timjaminoksat laitetaan kastikkeeseen?
Samaan aikaan viinin ja demi-glacen kanssa. Lisään tiedon ohjeeseen!
Minkä kanssa ankka sopisi tarjottavaksi? Onko vinkata esim. jotain valmista reseptiä?
Hei! Ankan kanssa voisi sopia esimerkiksi pippuriset hasselbackan perunat ( https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/pippuriset-hasselbacka... ). Lisäksi seuraan voisi sopia raikas vihersalaatti. Roosa/Soppa365