
Täytteessä sen salaisuus! Ilmakuivatusta kinkusta, vahvasta juustosta ja lehtipersiljasta valmistetty seos mehevöittää ja maustaa broilerinrinnat. Klassinen velouté-kastike pyöristää maut yhteen.
Viiinisuositus: Upea veloutékastike silottelee broilerin maun täyteläiseksi kokonaisuudeksi, jolloin viiniksi sopii Klumpp Grauburgunder 2018, 14,98 e. Viinissä on yhtä aikaa pirteyttä ja leveyttä. Sen raikkaus ja kevyt hunajaisuus muodostavat suuta hyväilevän kokonaisuuden. Vaihtoehtona on Vall Dolina Reserva Cava Brut Nature, 15,51 e (tilausvalikoima). Cava on raikas, puhdas ja mineraalinen, joten juoma tekee annoksestakin raikkaan ja antaa vastakohdan veloutén pehmeälle rakenteelle. Viinin mukava hapokkuus ja kevyt valkoherukkaisuus toimivat broilerin ja lehtipersiljan kanssa.
Täytetyt broilerinrinnat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi rintafileet talouspaperilla. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Leikkaa fileisiin taskumainen viilto.
-
Hienonna kinkku, lehtipersilja ja pähkinät. Raasta juusto. Sekoita täytteen aineet keskenään ja lusikoi fileiden sisään. Kiinnitä halutessasi cocktailtikulla tai paistinarulla.
-
Paista fileiden pintaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Kypsennä niitä sitten uunissa noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa lihan kypsyyden paistolämpömittarilla lihan paksuimmasta kohdasta. 70-asteinen broileri on kypsää.
-
Valmista veloutékastike ja tarjoa broilerinrintojen kanssa.
Veloutékastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen, mutta varo jauhojen ruskistumista.
-
Kaada kanaliemi jauhoseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä poreillen ja koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
-
Sekoita kerma kastikkeeseen ja mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.