Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Juhli ja nauti
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
9:27 | 13.11.2020

Täytetyt broilerinrinnat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Täytteessä sen salaisuus! Ilmakuivatusta kinkusta, vahvasta juustosta ja lehtipersiljasta valmistetty seos mehevöittää ja maustaa broilerinrinnat. Klassinen velouté-kastike pyöristää maut yhteen.

Viiinisuositus: Upea veloutékastike silottelee broilerin maun täyteläiseksi kokonaisuudeksi, jolloin viiniksi sopii Klumpp Grauburgunder 2018, 14,98 e. Viinissä on yhtä aikaa pirteyttä ja leveyttä. Sen raikkaus ja kevyt hunajaisuus muodostavat suuta hyväilevän  kokonaisuuden. Vaihtoehtona on Vall Dolina Reserva Cava Brut Nature, 15,51 e (tilausvalikoima). Cava on raikas, puhdas ja mineraalinen, joten juoma tekee annoksestakin raikkaan ja antaa vastakohdan veloutén pehmeälle rakenteelle. Viinin mukava hapokkuus ja kevyt valkoherukkaisuus toimivat broilerin ja lehtipersiljan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo

Täytetyt broilerinrinnat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä
Täyte
80
g
ilmakuivattua kinkkua
1
ruukku
lehtipersiljaa
¾
dl
pähkinöitä tai siemeniä hienonnettuna
50
g
maukasta juustoa (esim. kypsytettyä goudaa)
Lisäksi
voita ja öljyä paistamiseen

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi rintafileet talouspaperilla. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Leikkaa fileisiin taskumainen viilto.

  2. Hienonna kinkku, lehtipersilja ja pähkinät. Raasta juusto. Sekoita täytteen aineet keskenään ja lusikoi fileiden sisään. Kiinnitä halutessasi cocktailtikulla tai paistinarulla.

  3. Paista fileiden pintaan kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Kypsennä niitä sitten uunissa noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa lihan kypsyyden paistolämpömittarilla lihan paksuimmasta kohdasta. 70-asteinen broileri on kypsää.

  4. Valmista veloutékastike ja tarjoa broilerinrintojen kanssa.

Veloutékastike

Ainesosat

30
g
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
kanalientä
¾
dl
kuohukermaa
2
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria

Vaiheet

  1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen, mutta varo jauhojen ruskistumista.

  2. Kaada kanaliemi jauhoseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä poreillen ja koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

  3. Sekoita kerma kastikkeeseen ja mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
Broileri
ilmakuivattu kinkku
broilerinfilee
pääsiäinen

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini