Me Naiset on lisännyt 917 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Burgundinpata broilerista

Ainekset

200
g
herkkusieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa tai ½ tl kuivattua rosmariinia
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
punaviiniä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
600
g
broilerin paistileikettä

Työvaiheet

  1. Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.

Kommentit (1)

Puuhavaari

Raakaa siipikarjan lihaa ei missään nimessä pidä huuhdella, bakteerien leviämis riskin vuoksi, kuivaus talouspaperilla riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nostalgia huokuvaa säilykepersikoista leivottu keikauskakku saa modernin vireen tujauksesta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen persikkakeikaus

Ainekset

25
g
margariinia tai voita
1/2
dl
fariinisokeria
2
prk (à 410 g)
säilykepersikoita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1 1/2
dl
piimää
1
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa margariini ja fariinisokeri vuokaan (Ø 25 cm). Laita vuoka uuniin noin 7–8 minuutiksi.
  2. Valuta ja viipaloi persikat. Levitä viipaleet vuokaan sulaneen rasvan ja sokerin päälle.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä valkosipulit. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipuli-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)