
Maukas kanapata vaatii vain hetken huomiota.
Mehevä kanapata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota koipireidet jääkaapista huoneenlämpöön.
- Kuori ja lohko sipulit. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja lohko ne.
- Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet. Kääntele kasviksia kuumassa padassa muutama minuutti. Nosta ne kulhoon odottamaan.
- Ruskista yksi koipireisi kerrallaan kuumassa padassa. Nosta ruskistetut koivet kulhoon odottamaan. Kun kaikki koivet on ruskistettu, laita ne takaisin kuumaan pataan. Lisää joukkoon etikka. Anna etikan kiehahtaa muutama minuutti.
- Lisää joukkoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä tölkillinen kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Lisää myös kanafondi, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
- Hauduta kanapataa hellalla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki! Lisää joukkoon purkki ranskankermaa, jos haluat mausta kermaisemman.