
Kirpeiden makujen ystäville! Kuorruta broilerinrinnat parmesaanilla ja kypsennä meheviksi valkoviinissä. Raikasta lopuksi sitruunalla ja kapriksilla.
Italialainen sitruunabroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita tai leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa pois kovin kantaosa. Keitä fenkoleita suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) noin 10 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta fenkolit ja laita ne uunivuokaan. Valuta öljyä ja rouhi pippuria päälle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele parmesaani päälle ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
- Jos tarjoat lisukkeena perunamuusia, laita myös perunat kiehumaan. Ota pavut pakastimesta.
- Nuiji rintafileitä hieman ohuemmiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaani ja sekoita se jauhoihin. Pyörittele broilerit seoksessa.
- Siirrä fenkolit uuniin ohjeen mukaan. Jos tarjoat lisänä edamamepapuja, kiehauta ne nopeasti samassa vedessä kuin fenkolit.
- Kuumenna oliiviöljy ja voi pannussa. Paista broilerit kypsäksi, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Kaada valkoviini pannuun. Anna sen kiehahtaa. Tarkista broilerien kypsyys tekemällä pieni viilto yhdenfileen keskelle. Jatka tarvittaessa kypsentämistä.
- Viimeistele fenkolit ja perunamuusi.
- Hienonna lehtipersilja ja viipaloi säilykesitruunat. Mausta broilerit sitruunamehulla. Lisää säilykesitruunat ja ripottele lehtipersilja ja kaprikset broilerin päälle. Tarjoa uunifenkoleiden, perunamuusin ja papujen kanssa.
Italialaisen sitruunabroilerin ja fenkolin juomapariksi sopii raikas italialainen valkoviini, kuten piemontelainen Cortese-rypäleestä valmistettu La Luciana Gavi 2016 (13,51 e). Siinä on annoksen kaipaamaa hapokkuutta ja sitruksisuutta, ja mieto valkopippurisuus toimii erityisesti papujen runsaan maun kanssa.