Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Juhli ja nauti
8:22 | 11.12.2020

Kokonainen sitruskana

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kokonainen kana sopii mainiosti juhlapöytään. Valkosipulilla ja mandariinilla piristetty maustevoi pitää kanan mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
2 h
Helppo

Kokonainen sitruskana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kukonpoika tai luomukana
suolaa
mustapippuria myllystä
1
solo-valkosipulinkynsi
2
mandariinia
100
g
huoneenlämpöistä voita
4
rkl
timjamia hienonnettuna
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Pyyhi lintu talouspaperilla päältä ja sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese mandariinit. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste valkosipulin, voin ja yrttien kanssa. Säästä mandariinimehu linnun viimeistelyyn.
  3. Tee linnun nahkaan viiltoja. Työnnä voita nahan ja lihan väliin. Levitä loppu voi lihan pintaan. Valuta päälle öljyä. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
  4. Paahda tipua ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalle kertyvällä nesteellä.
  5. Pirskottele kypsän linnun päälle mandariinimehua. Anna levätä paiston jälkeen foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
Kot kot
sitrus
kana
juhli ja nauti
joulu

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini